Cât de sănătos este să prăjeşti alimentele la friteuza cu aer cald?

1 gatit la friteuza jpg jpeg

Să mănânci alimente prăjite fără ulei sună prea bine ca să fie adevărat! Cu ajutorul friteuzelor cu aer cald acest lucru este posibil. Doar adaugi cartofii în aparat, iar aerul cald îi transformă în cei mai delicioşi cartofi prăjiţi. Sunt însă şi sănătoşi? Află mai multe despre această modalitate de gătit!

Mâncarea prăjită este delicioasă, dar vine la bagaj cu anumite probleme. Studiile au arătat că poate creşte riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral şi duce la obezitate. Totuşi, în reclamele de la televizor se spune că friteuza cu aer ajută în momentul gătirii la scăderea conţinutului de grăsimi din alimente precum: cartofi prăjiţi, aripi de pui, şniţele sau peşte prăjit.

Cum funcţionează o friteuză cu aer?

Friteuza cu aer cald este un aparat de bucătărie folosit pentru prăjirea alimentelor (carne, cartofi, brânză, legume, fructe de mare etc.) cu ajutorul aerului cald. Aparatul funcţionează prin circularea aerului în jurul mâncărurilor şi produce o crustă crocantă preparatului. În timpul gătirii, alimentele îşi modifică culoarea şi aroma.

friteuza jpg jpeg

Cât de sănătoasă este această modalitate de gătit

De când friteuzele cu aer cald au fost considerate „aparate de uz casnic obligatorii‟ este mai uşor să mănânci legume, peşte şi carne care au gustul de parcă ar fi fost prăjite. Oare ne păcălim pe noi înşine atunci când preparăm mâncarea în acest mod? Nutriţioniştii spun că friteuza cu aer este una dintre cele mai bune modalităţi de a obţine aceeaşi textură şi gust al alimentelor prăjite, fără a ne pune în pericol sănătatea. În loc să scufunzi complet alimentele în ulei, prăjirea cu aer necesită doar un strop de ulei sau deloc pentru a obţine gustul similar al alimentelor prăjite în mod clasic. Substanţele nutritive din produsele alimentare sunt păstrate, deoarece nu sunt expuse la uleiurile fierbinţi. În acest mod se reduce cantitatea de grăsimi trans şi grăsimi saturate din alimente, fiind evitată apariţia anumitor boli.

Unele alimente sunt mai sănătoase dacă sunt prăjite la friteuză

Tipul de aliment pe care îl prăjeşti la acest aparat poate face diferenţa în ceea ce priveşte valorea sa nutriţională. Anumite alimente pot deveni mai hrănitoare atunci când sunt prăjite la aer. Spre exemplu, amidonul din cartofii dulci, fasolea şi alte leguminoase sunt mai uşor de digerat pentru majoritatea oamenilor şi prin urmare oferă nutrienţi de bună calitate. Nutriţioniştii recomandă să consumăm multe fructe şi legume gătite la air fryer. Nu îţi face griji dacă nu ai tot timpul fructe proaspete în casă! Şi produsele congelate pot fi preparate uşor la friteuză. Le poţi dezgheţa de seara în frigider, iar a doua zi le poţi prăji cu aer oferindu-le o textură ideală.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg