Un borcan de zacuscă preparată în casă costă de cinci ori mai puţin decât unul din comerţ. Potrivit Observator, în satul mureşean Uila, gospodinele au o reţetă transmisă din generaţie în generaţie. Vinetele se coc la foc iute, iar gogoşarii daţi prin maşina de tocat sunt căliţi bine.

Citeşte şi: Cea mai simplă reţetă de castraveţi conservaţi cu apă rece, fără oţet!

“Se călesc de obicei, ca să câştigăm timp, separat de ceapă, până în momentul în care se înmoaie pulpa”, explică Cornel Tămăşan, un localnic mureşean.

Odată amestecate ingredientele, un litru de bulion vine să dea fineţe preparatului. Condimentele alese sunt şi ele simple: doar câteva boabe de piper şi foi de dafin aruncate la final.

2 lei, preţul unui borcan de zacuscă făcut în casă

Un borcan de zacuscă făcută în casă costă în jur de 2 lei, de cinci ori mai puţin decât în comerţ. Mai ales că acum pieţele sunt pline de legume la preţuri foarte mici. Un kilogram de vinete costă doar 2 lei, în timp ce unul de gogoşari sau de ceapă nu depăşeşte 3.50 lei.

Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan! Încearcă reţeta originală, pescărească