Cea mai simplă reţetă de castraveţi conservaţi cu apă rece, fără oţet!

1 reteta castraveti la borcan jpg jpeg

Toamna este perioadă în care gospodinele pregătesc cele mai delicioase reţete de murături pentru iarnă, iar printre ele se regăsesc şi castraveţii. Uită de cei la oţet şi încearcă această variantă, cu apă rece.

Sunt 10 paşi pe care trebuie să-i respecţi pentru a prepara această reţetă. Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 3 litri:

Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan! Încearcă reţeta originală, pescărească

Ingrediente pentru reţeta de castraveţi la borcan, conservaţi cu apă

  • 2 kg de castraveţi
  • 3 umbrele de mărar
  • 1 frunză mare de hrean
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 boabe de piper
  • 5 frunze de coacază neagră
  • 1 ardei roşu 
  • 1 linguriţă praf de muştar
  • 1 l de apă
  • 100 g de sare
  • bicarbonat de sodiu (pentru a spală borcanele)

Cum se prepare reţeta de castraveţi la borcan, conservaţi cu apă?

1. Pregătiţi borcanul: spălaţi-l cu bicarbonat de sodiu. Clătiţi-l bine cu apă rece.

2. Spălaţi bine castraveţii. Nu le tăiaţi capetele.

3. Spălaţi frunzele de coacaza, de hrean, umbrelele de mărar şi ardeiul roşu.

4. Curăţaţi usturoiul. Tăiaţi frunză de hrean.

5. Aşezaţi în partea de jos a borcanului frunzele de coacaza, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper şi usturoiul. Apoi, umpleţi borcanul cu castraveţi. Aşezaţi-i cât mai dens.

Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă

6. Turnaţi apă într-o cratiţă şi puneţi-o pe foc. Incalziti-o puţîn şi adăugaţi sarea. Amestecaţi până sarea se va dizolvă, scrie bucatarianoastra.online.

7. Luaţi saramură de pe foc şi turnaţi-o în borcanul cu castraveţi. Presăraţi deasupra praful de muştar.

8. Închideţi borcanul cu un capac şi aşezaţi-l pe o farfurie. Lăsăţi castraveţii să fermenteze timp de 5 zile. Nu este necesar să-i daţi la un loc rece. În acest timp, castraveţii se vor acoperi cu un strat alb, iar saramură se va limpezi.

9. Scurgeţi saramură din borcan. Umpleţi-l cu apă rece, apoi iarăşi scurgeţi-o. Reperaţi procesul de 2-3 ori.

10. Umpleţi borcanul cu apă rece curată şi agitaţi-l puţîn. Închideţi-l cu un capac metalic. Nu este nevoie să-l întoarceţi cu susul în jos. Castraveţii pot fi serviţi peste 1 luna.

Sursa: secretele,com



Recente

dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg