Cea mai simplă reţetă de castraveţi conservaţi cu apă rece, fără oţet!
Toamna este perioadă în care gospodinele pregătesc cele mai delicioase reţete de murături pentru iarnă, iar printre ele se regăsesc şi castraveţii. Uită de cei la oţet şi încearcă această variantă, cu apă rece.
Sunt 10 paşi pe care trebuie să-i respecţi pentru a prepara această reţetă. Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 3 litri:
Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan! Încearcă reţeta originală, pescărească
Ingrediente pentru reţeta de castraveţi la borcan, conservaţi cu apă
- 2 kg de castraveţi
- 3 umbrele de mărar
- 1 frunză mare de hrean
- 4 căţei de usturoi
- 3 boabe de piper
- 5 frunze de coacază neagră
- 1 ardei roşu
- 1 linguriţă praf de muştar
- 1 l de apă
- 100 g de sare
- bicarbonat de sodiu (pentru a spală borcanele)
Cum se prepare reţeta de castraveţi la borcan, conservaţi cu apă?
1. Pregătiţi borcanul: spălaţi-l cu bicarbonat de sodiu. Clătiţi-l bine cu apă rece.
2. Spălaţi bine castraveţii. Nu le tăiaţi capetele.
3. Spălaţi frunzele de coacaza, de hrean, umbrelele de mărar şi ardeiul roşu.
4. Curăţaţi usturoiul. Tăiaţi frunză de hrean.
5. Aşezaţi în partea de jos a borcanului frunzele de coacaza, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper şi usturoiul. Apoi, umpleţi borcanul cu castraveţi. Aşezaţi-i cât mai dens.
Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă
6. Turnaţi apă într-o cratiţă şi puneţi-o pe foc. Incalziti-o puţîn şi adăugaţi sarea. Amestecaţi până sarea se va dizolvă, scrie bucatarianoastra.online.
7. Luaţi saramură de pe foc şi turnaţi-o în borcanul cu castraveţi. Presăraţi deasupra praful de muştar.
8. Închideţi borcanul cu un capac şi aşezaţi-l pe o farfurie. Lăsăţi castraveţii să fermenteze timp de 5 zile. Nu este necesar să-i daţi la un loc rece. În acest timp, castraveţii se vor acoperi cu un strat alb, iar saramură se va limpezi.
9. Scurgeţi saramură din borcan. Umpleţi-l cu apă rece, apoi iarăşi scurgeţi-o. Reperaţi procesul de 2-3 ori.
10. Umpleţi borcanul cu apă rece curată şi agitaţi-l puţîn. Închideţi-l cu un capac metalic. Nu este nevoie să-l întoarceţi cu susul în jos. Castraveţii pot fi serviţi peste 1 luna.
Sursa: secretele,com