Cea mai simplă reţetă de castraveţi conservaţi cu apă rece, fără oţet!

1 reteta castraveti la borcan jpg jpeg

Toamna este perioadă în care gospodinele pregătesc cele mai delicioase reţete de murături pentru iarnă, iar printre ele se regăsesc şi castraveţii. Uită de cei la oţet şi încearcă această variantă, cu apă rece.

Sunt 10 paşi pe care trebuie să-i respecţi pentru a prepara această reţetă. Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 3 litri:

Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan! Încearcă reţeta originală, pescărească

Ingrediente pentru reţeta de castraveţi la borcan, conservaţi cu apă

  • 2 kg de castraveţi
  • 3 umbrele de mărar
  • 1 frunză mare de hrean
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 boabe de piper
  • 5 frunze de coacază neagră
  • 1 ardei roşu 
  • 1 linguriţă praf de muştar
  • 1 l de apă
  • 100 g de sare
  • bicarbonat de sodiu (pentru a spală borcanele)

Cum se prepare reţeta de castraveţi la borcan, conservaţi cu apă?

1. Pregătiţi borcanul: spălaţi-l cu bicarbonat de sodiu. Clătiţi-l bine cu apă rece.

2. Spălaţi bine castraveţii. Nu le tăiaţi capetele.

3. Spălaţi frunzele de coacaza, de hrean, umbrelele de mărar şi ardeiul roşu.

4. Curăţaţi usturoiul. Tăiaţi frunză de hrean.

5. Aşezaţi în partea de jos a borcanului frunzele de coacaza, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper şi usturoiul. Apoi, umpleţi borcanul cu castraveţi. Aşezaţi-i cât mai dens.

Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă

6. Turnaţi apă într-o cratiţă şi puneţi-o pe foc. Incalziti-o puţîn şi adăugaţi sarea. Amestecaţi până sarea se va dizolvă, scrie bucatarianoastra.online.

7. Luaţi saramură de pe foc şi turnaţi-o în borcanul cu castraveţi. Presăraţi deasupra praful de muştar.

8. Închideţi borcanul cu un capac şi aşezaţi-l pe o farfurie. Lăsăţi castraveţii să fermenteze timp de 5 zile. Nu este necesar să-i daţi la un loc rece. În acest timp, castraveţii se vor acoperi cu un strat alb, iar saramură se va limpezi.

9. Scurgeţi saramură din borcan. Umpleţi-l cu apă rece, apoi iarăşi scurgeţi-o. Reperaţi procesul de 2-3 ori.

10. Umpleţi borcanul cu apă rece curată şi agitaţi-l puţîn. Închideţi-l cu un capac metalic. Nu este nevoie să-l întoarceţi cu susul în jos. Castraveţii pot fi serviţi peste 1 luna.

Sursa: secretele,com



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg