Sistemul limfatic este esenţial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi, de asemenea, pentru procesul de detoxifiere al corpului nostru. Rolurile principale ale sistemului limfatic sunt de a colecta excesul de lichid din ţesuturi, de a-l purifica şi de a-l aduce înapoi în sânge. Acest rol este important, deoarece multe substanţe scapă continuu din capilarele sanguine în ţesuturile din jur.

Când sistemul limfatic nu reuşeşte să colecteze aceste lichide în exces, acestea se pot acumula, pot provoca umflături şi pot creşte riscul de infecţie. Un sistem limfatic eficient ne ajută să ne apărăm corpul împotriva germenilor precum: bacterii, viruşi şi ciuperci care pot provoca boli. Din fericire, un sistem limfatic eficient funcţionează silenţios în fundal, menţinându-ne sănătoşi.

Ce este drenajul limfatic manual

Drenajul limfatic manual este o tehnică foarte populară şi utilizată în toată Europa, adesea recomandată şi de către medici pentru rezolvarea unor patologii minore. Această tehnică funcţionează într-un mod foarte ritmic şi delicat, favorizând fluxul limfatic în toate ţesuturile corpului. Nu este o tehnică dureroasă, ci mai degrabă una foarte plăcută şi relaxantă, care nu provoacă niciun fel de roşeaţă pe piele, şi care se realizează fără a utiliza niciun tip de ulei sau cremă.

„Drenajul limfatic are la bază o tehnică de aplicare a presiunii asupra corpului. Această procedură non- invazivă asigură o regenerare şi o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamaţia ţesuturilor şi calmează durerea provocată de efort sau de accidente, aflăm de la dr. Otilia Oprişan balneolog în cadrul Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane.

Cum ajută această tehnică?