Născută în anul 1933, Vera Jayne Palmer Mansfield a crescut în Texas şi era o copilă extrem de inteligentă. Ştia încă de mică să vorbească mai multe limbi, cânta la vioară şi avea voce plăcută. În calitate model, Mansfield a fost un exemplu pentru doamnele şi domnişoarele din acele timpuri, pentru trupul său „tras ca prin inel‟. O mare rivală pentru Marilyn Monroe, Mansfield şi-a luat rolul de actriţă în serios, s-a transformat într-un brand şi a căutat în mod continu modalităţi de a capta atenţia publicului.

Jayne Mansfield, prea sexy pentru publicul anului 1954

Jayne s-a căsătorit la vârsta de doar 16 ani cu Paul Mansfield, iar după ce a apărut în multe piese de teatru locale, ea a decis că vrea să devină vedetă şi şi-a convins soţul să se mute în Los Angeles. Când a ajuns în LA, aspectul său fizic a ajuns în centrul atenţiei. Un fotograf a decupat-o odată dintr-o poză, pentru că arăta prea sexy pentru publicul din 1954.

Până în 1955, căsnicia lui Mansfield se terminase, iar ea era mai hotărâtă ca niciodată să devină vedetă. Aşa că a apărut la o petrecere de presă purtând doar un costum de baie roşu şi arătându-şi sânii. Nu numai că acest gest a atras atenţia, dar i-a permis lui Mansfield să îşi construiască propriul brand ca femeie care nu se sfieşte să îşi arate trupul.

Mai populară ca Marilyn Monroe în sondaje