Cel puţin teoretic, pentru că există şi rateuri pe care le dau câteva dintre produsele ei. Nu o singură dată s-a întâmplat ca Gwyneth să fie amendată de asociaţii ale unor medici reali, care contestă valoarea trecută pe eticheta unor produse. Au fost date amenzi pentru nerespectarea promisiunilor făcute de producători publicului larg şi, într-un final, au fost retrase de la vânzare anumite produse. Iată care sunt cele mai controversate produse scoase pe piaţă de diva hollywoodiană!

 

O lumânare care miroase ca vaginul ei

 

Aţi citit bine! Există asemenea produs pe piaţă şi, mai mult decât atât, a avut un succes incredibil imediat se a fost pus pe Goop. “This Smells Like My Vagina” costă 75 de dolari (n.r. peste 300lei!) şi are „un miros amuzant, minunat, sexy şi surprinzător de frumos”. Având un titlu atât de intrigant, produsul s-a vândut imediat. Ceea ce n-a fost deloc un lucru bun pentru Paltrow este că o clientă a avut o mică problemă cu lumânarea cumpărată de pe Goop şi a documentat totul online. Produsul a explodat acasă la clientă, o lovitură directă aplicată celor care au făcut faimosul produs fără să respecte toate măsurile de siguranţă, probabil.

 

Oul din jad

 

Oul din jad sau din cuarţ roz este cel mai controversat dintre produsele actriţei. Acesta are menirea de-a fi introdus în vagin şi lăsat acolo nişte ore bune, pentru a intensifica plăcerea sexuală, a echilibra ciclurile hormonale şi-a ameliora durerea menstruală. Imediat ce produsul a fost scos pe piaţă, ginecologişti precum dr. Jen Gunter au ţinut să-şi facă cunoscută părerea cu privire la oul respectiv. Ei susţin că produsul poate cauza infecţii sau poate chiar declanşa un şoc anafilactic dacă e lăsat în vagin prea mult timp.

 

Oul cu pricina se vinde în continuare pe site, pentru suma de 66 dolari (290lei), şi, mai mult, toate acuzaţiile care-i fuseseră aduse au dispărut după ce Goop a plătit 145.000 de dolari pentru a-i despăgubi, în 2018, pe cei nemulţumiţi. Problema pe care o aveau experţii cu privire la acest produs era că pretinde că rezolvă nişte probleme medicale când, în realitate, nu poate face astfel de promisiuni.

 

Protecţie împotriva vampirilor energetici

 

Alte critici au fost aduse unui produs care susţine că te scapă, din preajmă, de acei „vampiri energetici” care-ţi storc toată energia din tine. Această aşa-zisă protecţie costă 27 de dolari (120lei) şi este, de fapt, aromaterapie vândută prin brandul de wellness Paper Crane Apothecary, al vindecătoarei cu ajutorul cristalelor Zoe Taylor-Crane. Un amestec de uleiuri esenţiale de lavandă, ienupăr şi rozmarin promite să te scape de cei care îţi iau toată energia. Prospectul spune că trebuie să ne stropim aura cu acest spray plin cu uleiuri esenţiale pentru a „ne feri de atacuri psihice şi de suferinţă emoţională”.

foto - Instagram Gwyneth Paltrow