Când savurezi un astfel de produs, ultimul lucru la care te gândeşti este că îţi afectează sănătatea, însă dacă ar putea vorbi, colonul s-ar plânge mult şi bine. Ştiinţa, cunoscută pentru faptul că ruinează toate lucrurile frumoase, că ne arată partea necurată din tot ce pare inofensiv, a scos la iveală că hamburgerii nu trebuie priviţi cu ochi buni. Produsele de tip fast-food au un impact uriaş asupra corpului – şi nu într-un mod benefic. Studiile ample în acest sens sugerează că dimensiunile porţiilor, aportul de calorii, grăsimile şi sodiul din conţinut cresc riscul de probleme serioase de sănătate.

De exemplu, un hamburger simplu are peste 500 de calorii, 25 de grame de grăsimi (aproape jumătate din cele saturate, reprezentând mai mult de jumătate din aportul zilnic recomandat, plus unele grăsimi trans), 40 de grame de carbohidraţi, 10 grame de zahăr şi 1.000 de miligrame de sodiu. Cu aşa caracteristici, nu e de mirare că nutriţioniştii evită să îl adauge în meniul zilnic.

Ce se întâmplă în corp, chiar după prima muşcătură