Ce se întâmplă în organism după ce renunţi la carne

1 78142 original jpg jpeg

După cum bine ştim, există foarte multe păreri pro şi contra referitoare la consumul de carne. Dar tot mai mulţi oameni aleg să renunţe la carne, adoptând un regim alimentar din care lipsesc produsele din carne.

După mai multe studii, s-a ajuns la concluzia că în organism au loc mai multe modificări după renunţarea la consumul de carne.

Iată care sunt principalele beneficii:

Slăbeşti

Oamenii care renunţă la carne reuşesc să slăbească aproximativ 5 kilograme. Ei nu trebuie să îşi mai calculeze numărul caloriilor consumate, deoarece legumele pe care le mănâncă au un indice caloric mult mai scăzut.

Creşte numărul de bacterii sănătoase

Flora intestinală diferă la persoanele care au o alimentaţie normală şi cele care aleg să fie vegetariene. Studiile arată că la oamenii care mănâncă mai multe legume cresc numărul bacteriilor sănătoase, care au rolul de-a proteja intestinele. Este posibil ca după ce renunţi la carne, o perioadă, să te confrunţi cu balonare sau flatulenţă (organismul are nevoie de timp ca să se adapteze schimbărilor alimentare).

Pielea arată mult mai bine

Vegetarienii nu au probleme dermatologice. Coşurile, punctele negre şi acneea nu se regăsesc pe tenul lor. Oamenii de ştiinţă spun că oamenii care înlocuiesc carnea cu fructe şi legume elimină mai uşor toxinele acumulate în organism, ele fiind principala cauză pentru problemele pielii.

Creşte nivelul de energie

Regimul vegetarian oferă mai multă energie, deoarece îi oferă corpului mai multe substanţe nutritive. În plus, pierderea în greutate şi eliminarea toxinelor te fac să te simţi mult mai bine. Orice schimbare în alimentaţie are un efect pozitiv asupra organismului.

Scade riscul de afecţiuni cardiovasculare

Ştim că a fost descoperit faptul că există o legătură între consumul de carne roşie şi afecţiunile cardiovasculare. În plus, studiile au mai arătat că riscul ca vegetarienii să sufere de hipertensiune arterială, diabet, cancer de stomac şi cancer de colon este mult mai mic.

Pot să apară deficienţele nutritive

Dacă renunţi să mai mănânci carne, s-ar putea să te confrunţi cu carenţe de fier, iod, vitamina B12 şi D. Dar oamenii de ştiinţă spun că legumele şi fructele consumate zilnic ar trebui să înlocuiască cantitatea pierdută de substanţe nutritive. În plus, pot fi luate suplimente de vitamine şi minerale pentru a preveni carenţele.

:



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg