Fie că alegi să dormi pe spate, pe burtă sau în altă poziţie, ştiinţa spune că felul în care dormi are legătură cu personalitatea ta. Cercetările arată că poziţia de somn ne poate arăta ce fel de temperament avem şi are legătură cu starea mentală şi fizică. Un studiu realizat de specialistul Chris Idzikowsk a analizat şase poziţii diferite de somn şi a aflat ce secret ascund acestea. Iată mai multe detalii despre această cercetare şi descoperă care este poziţia de dormit pe care mulţi specialişti o recomandă! 

1. Dormitul într-o parte

Cunoscută şi sub denumirea de „poziţia fătului‟, poziţia într-o parte şi cu picioarele ghemuite este cea mai comună poziţie de somn. 41% dintre cei 1.000 de participanţi la studiul specialistului Chris Idzikowki au declarat că dorm în această poziţie, în special femeile. Cercetătorul a analizat că persoanele care preferă această poziţie de somn au o personalitate sensibilă. Ei încearcă să pară puternice, însă sunt de fapt timide şi liniştite.

2. Poziţia „Dreaptă‟

Această poziţie este atunci când te întinzi pe o parte, picioarele sunt întinse, iar braţele sunt întinse şi lipite de picioare. 15% dintre participanţi au spus că dorm în această poziţie. Potrivit cercetătorului, persoanele care adorm astfel, sunt, obicei, sociabile şi le place să se afle tot timpul în contact cu cineva sau într-o mulţime. Totodată, aceste persoane sunt caracterizate de specialist precum „uşor credule‟.

3. Poziţia „L‟

Poziţia „L‟  sau „The Yearner‟ este atunci când stai cu picioarele întinse şi cu mâinile în faţă, ca şi cum ai forma litera L întoarsă. Dacă obişnuieşti să dormi astfel, specialistul spune că eşti puţin credul şi suspicios faţă de cei din jur. De asemenea, îţi este greu să iei decizii, dar atunci când ai făcut-o, îţi urmezi alegerea orice s-ar întâmpla.

4. Poziţia „Starfish‟