Pe lângă faptul că sunt delicioase, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de timp îndelungat de petrecut în bucătărie. Există însă unul secret care va face merele şi mai aromate: o jumătate de pahar de vin alb. Se vor topi pur şi simplu în gură! Le poţi servi cu caramel şi îngheţată! 

Citeşte şi: Delicioasă şi uşor de făcut: Încearcă prăjitura S'Mores, gata în doar 15 minute

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara reţeta de mere pane:

  • 200 g de zahăr pudră,
  • 1 plic cu zahăr vanilat,
  • 1 pahar cu făină,
  • 1 ou
  • 50 g de unt
  • 1/2 pahar cu vin alb,
  • ulei.

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să separaţi albuşurile de gălbenuşuri.

Puneţi zahăr pudră peste gălbenuşuri şi unt şi amestecaţi cât puteţi de bine folosind mixerul. Ulterior, adăugaţi făina şi vi nul şi continuaţi să mixaţi până la omogenizare.

Bateţi apoi albuşurile de ou, folosind tot mixerul şi vărsaţi apoi spuma de albuşuri în compoziţia de mai sus.

Este momentul să curăţaţi merele de coajă seminţe şi cotor şi să le tăiaţi după cum doriţi.

Într-un vas mai adânc, puneţi la încălzit uleiul. Treceţi feliile de măr prin aluat şi prăjiţi-le în uleiul bine încins, până se rumenesc frumos pe toate părţile.

Poftă bunăăă!

Foto: seriouseats.com