Sarea

Dacă ţi se întâmplă să te trezeşti dimineaţa cu pleoapele umflate, caută ca­uza în recipientele cu condimente. În solniţă, mai exact, deoarece un consum ridicat de sare duce la retenţie de apă, motivul inflamării pielii. Deoarece porţiunea de piele din jurul ochilor este foarte subţire, aceasta se umflă foarte uşor, iar chipul tău va părea obosit şi lipsit de strălucire. Consumul de sare are efecte cu atât mai dăunătoare cu cât înaintezi în vârstă.

Dulciurile

Prăjiturile, îngheţata, bomboanele sau, pe scurt, răsfăţurile dulci sunt bombe calorice, bogate în zahăr. Iar zahărul şi pielea sănătoasă nu fac casă bună împreună. Consumul de dulciuri are efecte nocive asupra proteinelor responsabile pentru tenul sănătos şi luminos, şi anume colagenul şi elastina. Distrugerea acestora face ca tenul să se rideze înainte de vreme, să-şi piardă fermitatea şi să capete un aspect tern.

Laptele

Poate părea ciudat, dar consumul de lactate poate fi cauza dezechilibrului hor­monal din corpul tău, din cauza aportului de hormoni şi de antibiotice. Persoanele predispuse la acnee şi rozacee ar trebui să evite produsele ali­mentare precum laptele, brânza şi untul, dacă nu se specifică pe etichetă că sunt 100% organice. Urmele de antibiotice din alimente afectează flora intestinală, vitală pentru sănătatea pielii, datorită efectului antiinflama­tor şi antioxidant.

 

Mai citeşte şi: Metode garantate de stimulare a metabolismului

Chipsurile de cartofi

Sunt delicioase şi, totuşi, atât de rele pentru pielea ta. Înecate în cantităţi exagerate de sare, aceste produse de tip fast-food sunt responsabile pentru inflamaţiile de la nivelul pielii. În plus, fiind produse din cartofi, alimente bogate în carbohidraţi, chipsu­rile sunt cauzele acelor coşuri care apar pe chipul tău când ţi-e lumea mai dragă. Ce obţii după ce consumi chipsuri sau celelalte alimente amintite? Linii fine, riduri şi un ten îmbătrânit. Merită?

Carnea roşie

Pielea ta poate avea de suferit din cauza consumului excesiv de carne roşie. Carnea de vită, de viţel, de miel şi de porc sunt sursa apariţiei acneei şi îmbătrânirii pre­mature a pielii. Nivelul ridicat de carnitină din acest tip de carne poate îngroşa pereţii vaselor de sânge, deteriorând aspectul pielii. În plus, excesul de sebum cauzat de consumul de carne roşie duce la blocarea porilor, la inflamaţii şi la apariţia acneei inestetice.

Mai citeşte şi: 10 semne care îţi arată că nu eşti atât de sănătoasă pe cât crezi