Cheesecake cu zmeură, reţetă

Ingrediente cheesecake cu zmeură:

Pentru sos:

  • o cană de zmeură dezgheţată
  • o jumătate de cană de zahăr (100g)
  • 2 linguri de apă
  • 1 lingură de amidon de porumb

Pentru blat:

  • o cană de firmituri biscuiţi graham
  • o jumătate de cană de unt topit

Pentru conţinut:

  • o cană de ciocolată albă (170 g)
  • o cană de smântană
  • 3 pachete de cremă de brânză light
  • o cană de zahăr pudră
  • o linguriţă de vanilie
  • o jumătate de cană de zmeură proaspătă

Mod de preparare cheesecake cu zmeură:

Începem cu sosul de zmeură: se adaugă fructele şi zahărul într-un vas. Se dă la foc mediu 2-3 minute. Se amestecă bine cu spatula. Se combină apa cu amidonul de porumb, se toarnă peste fructe şi se amestecă bine. Se fierbe până s-a îngroşat, apoi se pune la răcit (în cameră sau în frigider).

Blatul se obţine din biscuiţii de graham mărunţiţi bine. Amestecaţi untul topit cu fărâmele de biscuiţi şi turnaţi în tavă. Nivelaţi cât mai drept blatul acesta.

Crema: se amestecă ciocolata albă cu jumătate de cană de smântână. Se pune la microunde timp de 40 secunde, apoi se amestecă bine. Pasta trebuie să fie netedă. Pune castronul la frigider pentru a se raci.

În alt castron se bate crema de brânză cu mixerul. Când e netedă, adăugaţi zahăr, vanilie, jumătatea de cană de smântână şi amestecaţi. Trebuie să aveţi un aluat pufos. Adăugaţi ciocolata albă topită şi bateţi la viteză medie.

Citeşte şi: Ciorbă ardelenească de salată

Zmeura se pune în partea inferioară a crustei. Adăugaţi umplutura în partea de sus, netezind cu spatula. Deasupra se va pune sosul de zmeură, cu lingura. Păstraţi şi pentru servirea în farfurie. Cheesecake-ul cu zmeură se lasă la răcit 5 ore sau peste noapte.

Citeşte şi: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute

Sursa: antena3.ro