Covid-19: cele mai mari focare ale lumii, provocate de o a adunare în mase

1 shutterstock 1653685990 jpg jpeg

Este cea mai mare provocare a noastră de când pandemia de Covid-19 ne-a ţintit în case: să petrecem Paştele izolaţi, departe de rude şi de prieteni, departe de biserică, departe de parcuri, mall-uri şi restaurante, departe de munte sau de mare. Dar, anul acesta, numai aşa ne putem arăta dragostea faţă de noi şi de semeni. Altfel, riscăm să plângem la fel ca Italia, Spania sau Coreea de Sud, ţări cu printre cele mai mari focare de Covid-19 din lume, cauzate de o adunare mare de oameni în acelaşi loc.

La momentul actual, numărul oamenilor infectaţi cu noul coronavirus a trecut de două milioane, iar cel al persoanelor decedate se apropie de 150.000. Ţările cele mai afectate de Covid-19 sunt SUA, Italia şi Spania.  Tot spre vârful listei se află şi Marea Britanie, Iranul şi Koreea de Sud. În toate aceste ţări, noul coronavirus s-a răspândit fie din cauză că oamenii au fost lăsaţi să se întâlnească cât, cum şi când au vrut, în spaţii publice aglomerate, fie din cauza unei mulţimi mari de oameni adunate într-un singur loc.

Meciul de fotbal care a îngenunchiat Italia

În prezent, în Italia sunt confirmate peste 165.000 de cazuri de Covid-19 şi peste 21.000 de morţi. Aici, tragedia a început în Lombardia, pe 20 februarie, când un bărbat de 38 de ani a juns la spital, unde a fost diagnosticat cu Covid-19. A fost primul caz. Curând, au urmat încă două. Iar apoi, în mai puţin de o lună, Italia a ajuns să depăşească numărul cazurilor din China, ajungând la 9.172 de oameni infectaţi cu noul coronavirus şi 463 de persoane decedate. Ziua cea mai neagră a acelei luni a fost 8 martie, când numărul cazurilor s-a dublat în mai puţin de 24 de ore.

Populaţia îmbătrânită a Italiei şi măsurile luate prea târziu de către autorităţi au fost enumerate printre cauzele principale ale răspândirii atât de înfricoşătoare a noului coronavirus în Italia. Dar totul a pornit de la un alt motiv: un meci de fotbal în Milano. Aproape 40.000 de spectatori au venit pe stadion să-şi suporte echipele preferate, Atalanta (Italia) şi Valencia (Spania). Consecinţele au fost devastatoare iar, din acel moment, virusul a fost de neoprit.

Mai mult, 35% din jucătorii Valenciei s-au infectat atunci cu noul coronavirus, iar cei 2.500 de fani prezenţi la meci au dus virusul în Spania, un alt mare focar de Covid-19 în Europa.

Citeşte şi: Alcoolul nu distruge coronavirusul

Trece şi asta!

În timp ce ţările Asiei şi ale Europei închideau graniţe şi instituiau stări de urgenţă, în SUA viaţa mergea înainte, netulburată de grija pandemiei. Ca urmare, SUA a ajuns ţara cea mai afectată de noul coronavirus, cu peste 640.000 de cazuri şi peste 31.000 de morţi. SUA, ca şi multe ţări din Europa vestică, a fost acuzată că nu a luat nicio măsură preventivă la începutul pandemiei, care ar fi putut reduce drastic numărul victimelor noului coronavirus.

Mai mult, statisticile arată că, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie, când pandemia făcea ravagii în Asia şi creştea alarmant în Europa şi în Orientul Mijlociu, 3,4 milioane de oameni au călătorit din alte ţări în SUA, cu avionul. Dintre aceştia, 759,493 au venit din China. La acea vreme, preşedintele Donald Trump declara că nu este cazul ca americanii să-şi facă griji din cauza Covid-19, că virusul „va dispărea ca prin minune”.

Citeşte şi: Ce tratamente se folosesc împotriva noului coronavirus

Consecinţa unei slujbe religioase

La începutul lunii martie, Coreea de Sud se lupta cu cel mai mare focar de Covid-19 din afara Chinei. Pe 2 martie, ţara asiatică avea 3.730 de oameni infectaţi cu noul coronavirus, iar jumătate dintre ei erau membri ai grupului religios creştin Shincheonji. Aceştia fuseseră la o slujbă religioasă în oraşul sud-coreean Daegu.

Mai apoi, autorităţile i-a intervievat pe toţi cei 230,000 de membri ai grupului, iar 9.000 dintre aceştia au raportat că au simptomele tipice Covid-19. Testările făcute ulterior au relevat că 60% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt membri ai grupării Shincheonji.



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg