Azi vei învăţa cum machiezi tenul acneic cu ajutoru specialiştilor. Primul pas este să nu îţi mai înlături singură punctele de pe faţă. Fie că sunt de grăsime sau puncte negre, le poţi cauza o inflamare uşor. Este recomandat să nu le scoţi singură, dar nici să nu pui straturi groase de machiaj pe ele.

Indicat ar fi să mergi des la un medic dermatolog pentru problema tenului tău. ”Primul pas pe care ar trebui să îl facă o persoană cu ten acneic ar fi să colaboreze cu un dermatolog care îi poate prescrie un plan personalizat în această direcţie. Cred că un medic este cel mai indicat specialist care poate ajuta pentru menţinerea sub control a acneei. Chiar mi s-a întâmplat să sfătuiesc câteva fete care erau deja pe scaunul de machiaj, să sune la doctorul dermatolog pentru un tratament personalizat”, susţine MUA Octav Mardale.

Tenul acneic are nevoie şi de o pregătire specială înainte de aplicarea machiajului. ”Tenul acneic se demachiază foarte bine înainte de machiaj cu o soluţie noncomedogenică şi apoi se hidratează cu o bază de tip gel, uşoară, care nu încarcă. Se evită produsele grase, uleioase deoarece acestea favorizează acneea şi o pot înrăutăţi”, a mai adăugat MUA Mardale.

În al doilea rând, contează şi tipul de produs folosit, dar şi calitatea lui. ”Pe piaţă există foarte multe tipuri de produse. Pe unele le punem cumpăra din magazine, pe altele din farmacii, pe altele exclusiv din magazinele cu produse profesionale de machiaj. Din experienţa mea, consider că tenului acneic i se potrivesc cel mai bine produsele cosmetice hipoalergenice. Pentru acest tip de ten ar trebui folosite cât mai puţine produse. În machiajul de zi cu zi o bază hidratantă, un fond de ten pe bază de apă şi un corector ar fi de ajuns, iar pentru un machiaj de eveniment se poate folosi un fond de ten cu o acoperire mai mare şi o pudră matifiantă. De asemenea, am observat multe rezultate satisfăcătoare în machiajul tenului acneic atunci când am aplicat produse de machiaj profesionale speciale pentru ten acneic”, a mai adăugat specialistul.

Cum machiezi tenul acneic? La fel ca pe cel normal, dar cu mai multă atenţie. ”Corect este să se respecte toţi paşii tipului de machiaj. La machiajul zilnic: demachiere, aplicarea bazei, aplicarea fondului de ten într-o cantitate mică pe toată suprafaţa tenului şi folosirea unui corector aplicat local pe zonele cu imperfecţiuni. La machiajul de eveniment: demachiere, aplicarea bazei, aplicarea unui fond de ten cu o acoperire mai mare, aplicarea corectorului local dar şi în zonele care necesită luminozitate, şi utilizarea unei pudre matifiante”, susţine specialistul.

Te speli cu săpun pe faţă deşi ai ten acneic? Gresit! ” În general, săpunul poate usca pielea. Dar ceea ce putem spăla cât mai des sunt feţele de pernă, acest obiect de păstrează urme de transpiraţie, urme de sebum, adună microbi, iar asta poate fi un alt stres pentru un ten iritat de acnee”, a mai adăugat specialistul.

Machiajul face rău tenului acneic? Da şi află şi când: ”Da, putem să îi facem mai mult rău tenului decât bine dacă leziunile acneice sunt iritate şi aplicăm diverse produse. Tenul trebuie să fie complet vindecat înainte de a aplica produse de machiaj. Pentru cazuri extreme există nişte baze care ”sigilează” tenul, iar tot ce se aplică apoi nu intră în contact cu pielea.”

Sursa: csid.ro