Ingrediente pentru reţeta de brioşe de post

  • 2 banane 
  • 1 fiolă esenţă vanilie
  • 1/2 ceasşcă ulei 
  • 1 ceaşcă apă minerală
  • 1 ceaşcă stafide (sau alte fructe, după preferinţe)
  • 1/2 lingură scorţişoară
  • 1 ceaşcă zahăr brun
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ceşti făină

Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

Mod de preparare reţeta de brioşe de post

Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade şi se unge o tavă de brioşe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioşe, notează retete.unica.ro. Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorţişoara şi se cern, pentru nişte brioşe de post mai pufoase.

Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiţă, pentru o textură mai neomogenă. Peste banane se toarnă şi se amestecă esenţa de vanilie, uleiul şi apa minerală şi se înglobează încet amestecul uscat, mai scrie sursa citată. 

Cum faci cea mai delicioasă musaca de post. Încearcă reţeta cu vinete

Când pasta obţinută este amestecată bine, se adaugă şi stafidele. Dacă doriţi, puteţi adăuga şi fructe de goji, merişor, sau alte fructe confiate, uscate.

Se toarnă amestecul de briose de post în formele pregătite şi se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.

Poftă bună!