Chiar dacă o cureţi frecvent de praf, mobila de lemn îşi poate pierde frumuseţea în timp. Pentru a o face să arate din nou bine, este necesar să o cureţi în profunzime din când în când. Deoarece unele produse o pot deteriora mai tare, e bine să ştii care sunt cele pe care le poţi folosi.

Aşa cureţi petele uşoare

Primul pas este să ştergi mobila cu o cârpă moale de praf. Odată ce ai îndepărtat stratul de praf, e timpul să îndepărtezi şi murdăria care se acumulează în timp. Foloseşte o soluţie preparată în casă, din două cantităţi egale de apă şi săpun lichid. Amestecă bine şi umezeşte cu el o cârpă de bumbac şi stoarce-o bine. Curăţă întreaga mobilă cu ea, iar la final, şterge cu o cârpă uscată.

Cum lustruieşti lemnul

Pentru a face mobila ca nouă, este important să o hidratezi. Aşa cum pielea are nevoie de o îngrijire constantă, la fel şi lemnul necesită să fie menţinut. Pune două pliculeţe de ceai într-un vas cu apă fierbinte. Lasă ceaiul să ajungă la temperatura camerei şi foloseşte-l pe post de soluţie de curăţat. Umezeşte o cârpă curată, stoarce-o şi curăţă lemnul cu ea. Acidul tanic pe care îl conţine va ajuta mobila să îşi recapete strălucirea.

Scapă de petele de apă

Din păcate, din neglijenţa ta, a celorlaţi membri ai familiei sau a prietenilor se întâmplă să rătăceşti câte un pahar umed sau o cană fierbinte cu ceai direct pe mobilă. Urmarea? Urme de apă care par să nu mai iasă, ca şi cum lemnul s-ar fi decolorat. Soluţia care te ajută să remediezi problema este extrem de simplă: aplică pastă de dinţi direct pe pete şi maseaz-o cu ajutorul unei cârpe de bumbac până pătrunde în lemn. Pentru petele încăpăţânate, amestecă pasta de dinţi cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Repetă procedura şi la final şterge cu o cârpă curată şi uscată.

Elimină petele de cerneală

Pentru a putea elimina cu succes petele de cerneală, amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de apă. Aplică direct pe zonele vizate şi şterge locul cu o cârpă de bumbac până când dispare pata. Îndepărtează urmele albe care pot rămâne cu o cârpă uscată şi curată.

Truc de întreţinere

După ce ai curăţat mobila, pentru a o păstra în stare bună este recomandat să o ştergi cu o soluţie care să îi redea strălucirea. O poţi cumpăra din comerţ sau ţi-o poţi prepara acasă din 1 ceşcuţă de ulei de măsline şi ¼ ceaşcă de oţet alb. Umezeşte cu această soluţie o cârpă de bumbac şi şterge mobila cu ea.