Potrivit experţilor, durerile de cap sunt obositoare, atât fizic, cât şi mental, însă există o metodă ce te ajută să scapi de durerile de cap în doar zece secunde.

Înţelegerea factorilor declanşatori şi tipului de dureri de cap pe care le puteţi avea vă pot calma sau preveni durerea, potrivit bzi.ro.

Citeşte şi: Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

Nu vi se pare nimic mai greu decat să vă luptaţi cu durerea de cap şi sunteţi pe cale să vă pierdeţi facultăţile mintale? Aşadar, poate este timpul să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă. Într-un interviu acordat revistei Prevention, renumitul fizioterapeut David Reavy a evidenţiat unele dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap. Acest tip de durere poate fi uşor până la moderat şi poate apărea deseori sau doar o dată. Este adesea descrisa ca o durere care se extinde în jurul capului şi ajunge pe ambele părţi. Uneori, o durere de cap de tensiune dă si dureri ale ochilor, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort

Stresul, anxietatea, lipsa somnului şi deshidratarea pot fi cauzele durerilor de cap. Muşchiul maxilarului sau muşchiul maseter poate avea, de asemenea, un rol semnificativ asupra acestui tip de durere de cap. Este cel mai puternic muşchi din corp şi poate provoca dureri de cap dacă este prea strâns. Muşchiul maseter se găseşte pe faţă, în jurul gâtului şi maxilarului şi este responsabil pentru mişcările maxilarului. Un muşchi tensionat sau stresat poate determina disconfort la nivelul gâtului, umerilor şi capului. Durerile de cap cauzate de acest muşchi pot fi calmate rapid datorită unei simple tehnici de masaj.