Pentru a prepara ceaiul, fierbe un beţişor de scorţişoară în 250 ml de apă, timp de 5-10 minute. Strecoară, apoi consumă băutura caldă. Pentru un plus de aromă, poţi adăuga 1 linguriţă de miere şi zeamă de lămâie sau mentă. Băutura rezultată este plină de antioxidanţi şi de alţi compuşi, care pot fi benefici pentru sănătate, inclusiv pentru pentru pierderea în greutate. Iată ce beneficii aduce!

Te ajută să pierzi în greutate. Ceaiul de scorţişoară este adesea promovat pentru pierderea în greutate, iar mai multe studii au legat aportul de scorţişoară cu pierderea grăsimii şi cu reducerea circumferinţei taliei. De asemenea, s-a demonstrat că scorţişoara îmbunătăţeşete digestia. 

Combate durerile menstruale. Această băutură poate ajuta ca durerile din timpul sindromului premenstrual (PMS) să fie mai suportabile. În cadrul unui studiu, femeile din grupul care a primit scorţişoară în primele 3 zile ale ciclului menstrual au experimentat semnificativ mai puţine dureri menstruale, decât cele care au primit o substanţă placebo. Există, de asemenea, dovezi că scorţişoara poate reduce sângerarea menstruală şi greţurile, care pot să apară în timpul menstruaţiei.