4 cauze pentru care nu reuşeşti să scapi de colăceii de la abdomen

1 grasime abdominala jpg jpeg

Visezi să poţi purta costumul de baie perfect când mergi la mare sau să îmbraci o rochie mulată, însă nu o faci din cauza colăceilor inestetici de care nu reuşeşti să scapi? Trebuie să ştii că grăsimea abdominală să acumuează foarte repede şi se dă jos foarte greu. Însă, nu este imposibil dacă respecţi anumite reguli şi conştientizezi unde greşeşti.

Atunci când apare în exces, indiferent de vârsta pe care o ai, poate fi periculoasă şi pentru sănătate. Grăsimea abdominală provoacă afecţiuni metabolice de tipul diabetului zaharat şi generează risc de boli cardiovasculare.

Iată patru dintre cele mai comune cauze ale acumulării grăsimii abdominale, pe care este bine să le eviţi:

Dietă săracă şi dezechilibrată

O dietă săracă poate provoca apariţia acestei grăsimi. Mâncarea în exces şi dezechilibrată poate duce la depozitarea grăsimii în abdomen. Se recomandă mese complete cu proteine (animale sau legume), fibre (fructe şi legume) şi grăsimi de origine vegetală (uleiuri).

De asemenea, pacientul ar trebui să se concentreze asupra alimentelor cu un indice glicemic sub 50, pentru a evita secreţia excesivă de insulină (hormonul care permite asimilarea zaharurilor). De exemplu: avocado, fructe oleaginoase (migdale, nuci), tofu, vinete, mazăre proaspătă, mere, roşii, quinoa, orez basmati. Totul este, însă, o problemă de moderaţie.

Citeşte şi: De ce sughiţăm?

Stresul zilnic

Persoanele stresate secretă mai mult cortizol, ceea ce favorizează depozitarea grăsimii abdominale. Mai ales că apare uşor un cerc viciosă, deoarece stresul provoacă adesea „pofta de dulce”. Aceşti doi factori lucrează împreună în generarea de grăsime abdominală. În schimb, persoanele cu un somn odihnitor reuşesc să scadă nivelul de stres, astfel încât sunt mai puţin predispuse la producerea de grăsime abdominală.

Prin urmare, este mai bine să vă concentraţi asupra activităţilor relaxante, care reduc stresul şi ajută să aveţi un somn liniştit.

Dezechilibrele hormonale

Grăsimea viscerală afectează mai mult femeile decât bărbaţii. Vina o poartă estrogenul, a cărui rată scade la menopauză. Observăm apoi o deplasare a grăsimii de pe şolduri spre talie.

Citeşte şi: 5 semne care prevestesc infarctul miocardic

Sedentarismul şi lipsa mişcării fizice

Virtuţile activităţii fizice obişnuite sunt lăudate de medici. În cazul grăsimii abdominale, activitatea fizică zilnică este chiar recomandată. Dacă există un consum caloric mai mic decât achiziţia calorică din alimentaţie, atunci devenim… „mai mari”. Ne îngrăşăm. În asociere cu un dezechilibru hormonal sau stres, depozitarea de grăsime se face în zona abdominală.

Sursa: ziarmedical.roRecente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg