5 alimente bogate în grăsimi pe care le poţi include în dieta ta

1 72973 original jpg jpeg

În general, dietele promovează produse cu un conţinut de grăsimi scăzut, aşa că nu este de mirare că mai toată lumea ocoleşte unele dintre cele mai sănătoase alimente grase.

Desigur,nu vorbim de un regim alimentar bazat doar pe alimente grase,cum ar fi sandvişurile sau dulciurile,căci nu asta te va ajuta să slăbeşti,dar grăsimea nu este întotdeauna inamicul numărul 1 al dietelor. Unele dintre ele sunt mult mai sănătoase decât ai putea crede. Grăsimile bune,cum ar fi cele din avocado,nuci,uleiuri şi peşte,sunt elemente esenţiale ale unui regim alimentar echilibrat.

Unt

Ca un aliment deosebit de bogat în grăsimi,untul este de multe ori evitat în diete,dar el coţine,de fapt, vitamine grase solubile şi acizi graşi sănătoşi-în special dacă vacile au fost hrănite cu iarbă verde. De fapt,o analiză recentă a 9 studii diferite arată că untul oferă protecţie şi împotriva diabetului zaharat şi previne obezitatea.

Lapte

Alimentele grase,cum ar fi laptele şi iaurturile,sunt mult mai săţioase decât produsele similare degresate. Asta înseamnă că te simţi sătulă pentru mai mult timp,şi nu ai nevoie de o gustare imediat după masă. Laptele în mod normal are  numai 4% grăsime,aşa că alegerea unui produs semi-degresat (2%) sau degresat (1-0%) nu schimbă foarte mult lucrurile.

Iaurt

Acestea fac parte din categoria produselor în care,când sunt degresate,ingredientele naturale sunt eliminate în favoarea îndulcitorilor artificiali şi a aromelor adăugate-pentru a masca gustul neplăcut.

Citeşte şi:Sucurile detox,eficiente pentru slăbit

Nuci,alune

Acestea au fost considerate mult timp inamicul principal al dietelor,dar,recent,s-a demonstrat că ele sunt bogate în antioxidanţi şi fibre şi,de fapt,sunt chiar recomandate în curele de slăbire (atâta timp cât te uiţi la cantitate).

Ouă întregi

În diete,de multe ori,se elimină gălbenuşul. De fapt,se pare că cea mai mare parte din grăsimile din ouă sunt nesaturate,şi doar 28% din ele sunt saturate. Ouăle întregi sunt o sursă bogată de proteine,vitamine şi minerale,iar un ou mediu conţine doar 70 de calorii-deci nu dăunează să mănânci 1-2,chiar şi când ţii o dietă drastică.

Citeşte şi:4 sporturi de iarnă,bune pentru sănătate