Alimente care provoacă respiraţie urât mirositoare. Avem şi soluţii naturale pentru tratarea halitozei!
Eliminarea măştii de protecţie a născut o nouă preocupare - calitatea respiraţiei. Pentru că oamenii încep să interacţioneze în locuri apropiate, este important să acorzi atenţie deosebită sănătăţii tale orale. Nimeni nu îşi doreşte să se confrunte cu respiraţie urât mirositoare. Aşa că iată care sunt alimentele ce pot provoca această problemă!
Nu doar usturoiul şi ceapa sunt alimente care provoacă respiraţie urât mirositoare. Pe listă se află mult mai multe la care nici măcar nu te-ai fi gândit. Unele dintre ele sunt extrem de sănătoase, însă vin la pachet cu acest dezavantaj.
La polul opus, se află alimentele care combat respiraţia urât mirositoare, cunoscută în termeni medicali ca „Halitoza‟. Eşti gata să le descoperi?
Aceste alimente provoacă respiraţie urât mirositoare
Peştele în conservă. Ton, sardine, hamsii sau oricare alt tip de peşte conservat poate provoca Halitoză. Asta pentru că odată conservat, peştele începe să oxideze, lucru care duce către un miros puternic inclusiv când este ingerat.
Brânza. Atunci când bacteriile descompun lactoza, lipidele şi proteinele din brânză, se crează hidrogen sulfurat în exces, substanţă responsabilă de respiraţia urât mirositoare.
Cafeaua are un miros plăcut, însă doar în momentul în care o consumi. După consum, cafeaua usucă gura şi le permite bacteriilor să prospere.
Citeşte şi:
Ce alimente să consumi şi ce să eviţi dacă te confrunţi cu zona zoster
Alimente care te ajută să reduci nivelul de stres. Le poţi include şi în meniul de post!
Hreanul conţine un compus (numit Izotiocianatul de alil) care este responsabil pentru mirosul său extrem de puternic, inclusiv pentru respiraţia urât mirositoare.
Sucul de roşii este delicios şi sănătos, însă formează în gură un mediu acid, lucru care provoacă respiraţie urât mirositoare.
Alimentele care împrospătează respiraţia
La polul opus, există alimente pe care le poţi consuma pentru a scăpa de respiraţia neplăcută. Acestea sunt:
1. Merele îndepărtează placa dentară, ceea ce ajută la împrospătarea respiraţiei. În plus, mărul încurajează producţia de salivă, ce înlătură bacteriile provocatoare de mirosuri neplăcute.
2. Scorţişoara conţine un ulei esenţial cu proprietăţi antimicrobiene şi antiseptice. Lucru care îi conferă un miros plăcut şi suficient de puternic pentru a masca mirosurile persistente.
Pont: Dacă te confrunţi cu respiraţie neplăcută, evită bomboanele din comerţ! Este suficient doar să mesteci un mic baton de scorţişoară.
3. Legumele precum: morcovi, ţelină şi castraveţi încurajează producţia de salivă şi ajută la împrospătarea respiraţiei.
Pe care le preferi?
Sursă foto: Shutterstock