Alimente care topesc grăsimea
Lupta cu kilogramele este o problemă majoră pentru multe femei, care ar face orice ca să elimine grăsimea ce se depune pe abdomen şi nu numai. Anumite alimente te pot ajuta să scapi mai repede de depozitele adipoase.
Conopida
Cheia succesului pentru a te menţine slabă este să obţii suficiente fibre din alimentaţie,fiindcă acestea contribuie la sănătatea sistemului digestiv şi menţin tranzitul intestinal normal. Să nu uităm că o conopidă este foarte bogată în fitonutrienţi,nu are amidon,conţine antioxidanţi şi vitamina C. Încearcă să incluzi conopida crudă în salate sau,dacă vrei o versiune mai sănătoasă a clasicului piure din cartofi,renunţă la ei şi fă-ţi un piure din conopidă. O prepari la aburi sau o fierbi,apoi o pasezi cu câţiva căţei de usturoi.
Iaurtul grecesc
Ai auzit cu siguranţă de multiplele beneficii ale iaurtului,dar plusurile sunt şi mai multe când vine vorba de scăderea în greutate. Iaurturile degresate şi neîndulcite sunt o sursă excelentă de probiotice,ingrediente esenţiale pentru sănătatea sistemului tău digestiv. Culturile vii de bacterii din iaurtul grecesc ajută la dezvoltarea florei naturale din intestinele tale,adică la dezvoltarea bacteriilor bune. Şi,cu cât intestinul este mai sănătos,cu atât vei absorbi mai mulţi nutrimenţi de care organismul are nevoie.
Înlocuind anumite alimente din dieta zilnică cu un iaurt grecesc simplu,vei accelera arderea grăsimilor,potrivit unui studiu publicat în 2007 în publicaţia englezească de specialitate „International Journal of Obesity“ („Jurnalul Internaţional de Obezitate“). Autorii studiului au constatat că participanţii care au inclus iaurtul în dieta lor au pierdut cu 81% mai multă grăsime abdominală,comparativ cu grupul martor,într-o perioadă de 12 săptămâni.
Spanacul
Studiile au arătat că această legumă verde conţine fibre,care ajută tranzitul intestinal şi accelerează pierderea în greutate. Oferă numeroase substanţe nutritive,are conţinut mic de lipide şi de zaharuri. Dacă aveai nevoie de mai multe motive să mănânci o porţie de spanac,acesta are grijă şi de sănătatea oaselor tale,pentru că are mari cantităţi de calciu şi de fier.
Ceapa
Această legumă care te face să lăcrimezi atunci când o tai oferă multă savoare mâncărurilor tale şi oricât de multă vei mânca,nu se va depune pe talia ta. Ceapa conţine antioxidanţi,care contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la menţinerea unui nivel sănătos al colesterolului. În plus,leguma are minerale şi uleiuri esenţiale,care ajută la descompunerea grăsimii şi care îţi accelerează metabolismul. O dietă bogată în ceapă îmbunătăţeşte starea de spirit şi reglează somnul.
Zmeura
Dulce şi apetisantă,zmeura are aport energetic scăzut şi este bogată în fibre. În plus,zmeura conţine foarte mulţi antioxidanţi,benefici pentru sănătatea organismului. Înlocuieşte cu succes deserturile care îngraşă.
Nu uita de cerealele integrale!
O dietă hipocalorică pe bază de cereale integrale este benefică în special pentru persoanele care vor să scape de grăsimea abdominală,arată un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică“,în 2008. Beneficiile cerealelor integrale în lupta cu kilogramele se datorează,în parte,conţinutului de fibre. Acestea,consumate în cantităţi mici,îţi oferă senzaţia de saţietate pe termen lung,deci te ajută când ţii o cură de slăbire. Înlocuieşte pastele albe cu unele din grâu integral şi mănâncă cereale mai puţin populare,dar foarte prietenoase cu silueta ta,cum ar fi quinoa şi amarantul.
PONT
Când ţi-e poftă de ceva dulce,alege un pumn de nuci sau de migdale. Acestea din urmă au puţine calorii şi sunt bogate în proteine,fibre şi calciu.
Ştiai că...
...dacă începi ziua cu un ou la micul dejun,acest truc te poate ajuta să arzi mai rapid grăsimea din corp? Potrivit rezultatelor unui studiu publicat în 2008,în „Jurnalul Internaţional de Obezitate“,persoanele care şi-au început ziua cu un mic dejun bazat pe 1-2 ouă au reuşit să topească mai multă grăsime comparativ cu participanţii care mâncau la micul dejun doar un covrig.