Cât de bune sunt produsele light?

1 54888 original jpg jpeg

Lupta cu kilogramele te face să alegi produsele fără zahăr şi cu cât mai puţine grăsimi, adică pe cele „light“. Dar te ajută ele cu adevărat să slăbeşti sau doar ascund calorii şi substanţe nocive?

Produsele dietetice sau light au fost create din dorinţa de a împăca dietele de slăbit cu poftele „interzise” de dulce sau de grăsimi. Numai că din benefice,cum erau prezentate,acestea s-au dovedit a fi periculoase.

De ce? Pentru că grăsimile şi zahărul sunt înlocuite cu aditivi,conservanţi şi arome artificiale. În plus,ţi se spune că poţi să mănânci un produs light fără restricţii. Consecinţa? Chiar dacă meniul tău zilnic conţine multe produse light,nu slăbeşti deloc. Ba chiar mai adaugi ceva în jurul taliei. Iată care sunt produsele de care trebuie să te fereşti.

Băuturile light îţi afectează sănătatea

Aceste băuturi care-ţi promit silueta visată pot fi îndulcite cu îndulcitori artificiali,care,după ultimele studii,sunt cancerigeni şi cresc riscul de a face diabet. În plus,silueta fină rămâne doar... o promisiune. Acidul pe care îl conţin sucurile light îţi măreşte stomacul,iar îndulcitorii artificiali scad nivelul glicemic,ceea ce-ţi măreşte pofta de mâncare. În consecinţă,vei mânca mult mai mult la următoarea masă.

Bomboanele mentolate fără zahăr,la fel de calorice

Menţiunea „fără zahăr“ pe care o găseşti pe multe bomboane mentolate şi pe guma de mestecat este de fapt o... păcăleală. Practic,producătorii au înlocuit zahărul cu polioli,care sunt nişte glucide hidrogenate protectoare ale dinţilor faţă de cariile dentare. Numai că aceste glucide hidrogenate sunt la fel de calorice ca zahărul şi la fel de cancerigene ca îndulcitorii artificiali. Sfatul nutriţioniştilor este să le ocoleşti pe cât posibil sau să alegi bomboanele din plante.

Iaurturile 0 sunt pline de zahăr

Nu de puţine ori ai ales lactatele cu un conţinut caloric foarte scăzut. Ce nu ştiai este că în aceste produse grăsimile sunt înlocuite cu zahăr sau cu îndulcitori artificiali. În plus,conţin mulţi aditivi şi corectori de gust. Dacă un iaurt normal îţi dă repede senzaţia de saţietate,cel light îţi dă o... foame de lup. Un alt aspect important este conţinutul de calciu. Acest mineral se asimilează în oase numai dacă provine dintr-o sursă de proteine de bună calitate,adică dintr-un ­i­aurt natural cu grăsimi. Iată cauza pentru care puţinul calciu din ­iaurtul light nu este asimilat.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg