Ce să faci ca să-i câştigi încrederea şefului tău

1 75529 original jpg jpeg

Nu este uşor să câştigi încrederea şefului, dar prin muncă, seriozitate şi implicare te poţi face remarcată. Iată cum trebuie să te comporţi dacă vrei să fii considerată o bună angajată!

Vino cu soluţii

Nu e nimic rău în a cere ajutorul, pentru că un şef bun va fi interesat să te sfătuiască spre binele companiei. Dar dacă te arăţi copleşită de probleme, spui doar „Nu mai pot” şi te aştepţi ca şeful tău să aibă o idee, atunci să nu fi surprinsă dacă nu ţi se va mai prelungi contractul sau vei fi concediată. Gândeşte-te la câteva soluţii şi propune-le şefului tău. Acesta va aprecia efortul tău şi te va privi ca pe o angajată de nădejde. 

Acceptă-ţi greşelile

Nu este recomandat să încerci să-ţi acoperi erorile sau să dai vina pe ceilalţi colegi. Dacă procedezi aşa, şeful tău ar putea să-şi dea seama de ceea ce încerci să faci şi îşi va pierde încrederea în tine. Fii sincer dacă tu eşti cauza problemelor şi încearcă să nu mai faci aceleaşi greşeli pe viitor.

Asumă-ţi atribuţii dificile

Odată ce au făcut greşeli la un proiect precedent, angajatorii evită să îşi mai asume un rol important în următoarele proiecte, de teamă că nu vor reuşi să-şi ducă la bun sfârşit responsabilităţile. Învaţă din greşeli şi asumă-ţi riscuri. Astfel, vei putea evolua, iar şeful tău te va privi ca pe o personă perseverentă şi muncitoare.

Învaţă să asculţi

Fii atentă atunci când şeful tău încearcă să-ţi explice ceva. Închide-ţi telefonul şi aşează-l pe birou, cât mai departe de tine. Nu permite ca nimic şi nimeni să-ţi distragă atenţia de la el, chiar dacă mai sunt colegi prin preajmă. Menţine contactul vizual şi lasă-i impresia că sunteţi doar voi doi în birou.