Ce să nu faci după ce slăbeşti
Te-ai săturat să mergi zi de zi la sală şi să nu reuşeşti să te menţii la greutatea dorită? Ei bine, s-ar putea să faci unele greşeli. Ţi-am pregătit o listă cu greşelile cele mai frecvente pe care oamenii le fac după ce slăbesc.
Renunţi la alimentele sănătoase
Dieta pe care trebuie s-o adopţi atunci când vrei să pierzi în greutate trebuie să fie diferită de ceea ce mănânci în general. Optarea pentru shakeurile cu conţinut ridicat de proteine în locul meselor obişnuite poate fi convenabil,dar de asemenea,nu dau senzaţia de saţietate. Pierderea în greutate într-un mod rapid trebuie să se facă incluzând un regim alimentar sănătos,nu cu alimente prelucrate.
Consumi băuturi cu „zero“ calorii
Specialiştii avertizează că acestea nu sunt deloc sănătoase. Aceste băuturi au o mulţime de îndulcitori adăugaţi,conservanţi artificiali,stabilizatori şi potenţiatori de arome care au efecte secundare grave pentru sănătate.
Citeşte şi:
Vrei să slăbeşti? Include în dieta ta aceste fructe!
Eşti la dietă? Vezi ce salate îngraşă şi nu ştiai!
Adaugi sosuri bogate în calorii în salate
Doar pentru că mănânci o salată la prânz asta nu înseamnă că mănânci sănătos,mai ales dacă salata este însoţită de un sos bogat în grăsimi. În locul sosului,poţi opta pentru ierburi proaspete şi condimente.
Pui ulei de măsline peste tot ce mănânci
Da,uleiul de măsline este sănătos,dar asta nu înseamnă că trebuie să pui ulei de măsline peste toate preparatele. Acesta este un aliment mult mai sănătos faţă de uleiurile obişnuite,dar consumul său trebuie ţinut sub control.
Nu mănânci un mic dejun sănătos
Ştim deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei,dar multe dintre noi sărim peste acesta. Acest lucru favorizează ca la prânz să mănânci mai mult,iar pe parrcusrul zilei să consumi alimente nesănătoase. În felul acesta,nu ai cum să-ţi menţii greutatea dorită. Un mic dejun echilibrat îţi dă senzaţia de saţietate pe tot pracursul zilei şi te ţine departe de gustările nesănătoase.