Ce se întâmplă în corp când mănânci floricele de porumb şi care este cea mai sănătoasă variantă de popcorn
Nu există o combinaţie mai potrivită decât floricele de porumb şi un film bun, dar ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci aceste gustări? Primul lucru important de ştiut este că efectele floricelelor depind, pe deplin, de modul în care le faci.
Popcornul, cunoscut şi ca floricelele de porumb, este foarte sănătos, deoarece conţine fibre, antioxidanţi, vitamine şi minerale, însă dacă îl vei cumpăra din cinema în varianta cu unt sau cu diverse arome şi îndulcitori, el îţi poate face mai mult rău decât bine. În mod similar, dacă îl vei face acasă, la microunde sau în ulei, el poate fi nesănătos, din cauza grăsimilor.
Cea mai sănătoasă opţiune de preparare este cea realizată la maşina cu aer cald, fără strop de ulei, fără arome şi fără multă sare adăugată. Respectarea acestui mod de preparare, va aduce o mulţime de beneficii asupra organismului tău. Iată o parte dintre ele!
Benefice pentru sănătatea inimii
Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, cerealele integrale, precum floricelele de porumb, au un conţinut ridicat de fibre şi contribuie la scăderea riscului de boli de inimă şi de diabet. Secretul pentru a beneficia de aceste efecte este să te asiguri că floricelele nu conţin grăsimi, îndulcitori, multă sare şi diverse condimente, care pot afecta sănătatea.
Îmbunătăţesc circulaţia sângelui
Floricelele de porumb conţin antioxidanţi benefici pentru sănătatea organismului, numiţi polifenoli, care contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania a concluzionat faptul că floricelele de porumb conţin o cantitate mai mare de substanţe antioxidante, decât unele fructe sau legume.
De ajutor în dieta de slăbit
Floricelele de porumb sunt, în mod natural, sărace în calorii şi conferă o senzaţie de saţietate, pe o perioadă mai lungă de timp, datorită fibrelor din compoziţia lor. De aceea, ele sunt recomandate chiar şi în dietele de slăbit, însă, încă o dată, cheia constă în a nu exagera cu condimentele, cu sarea, cu uleiul şi cu îndulcitorii. Un praf de sare este suficient pentru un gust bun şi sănătos.
Contribuie la menţinerea sănătăţii întregului sistem digestiv
Datorită concentraţiei de polifenoli şi de fibre, popcornul este foarte util când vine vorba de sănătatea digestivă. Acesta este un motiv pentru care, poţi opta pentru popcorn, în loc să alegi chipsuri, covrigei sau alte gustări nesănătoase, care pot da greţuri, arsuri, dar şi kilograme în plus. Floricelele de porumb făcute la aer reprezintă varianta pentru care stomacul ţi-ar putea fi recunoscător.
Sursă foto: Shutterstock