Ce trebuie să ştii despre soia

1 68363 original jpg jpeg

Pateuri vegetale, mezeluri, chifteluţe, şniţele din soia, dar şi brânzeturi tofu, pe toate le consumăm cu plăcere fie că e post sau nu. Imită gustul cărnii şi al brânzeturilor, dar cât de sănătoasă este, de fapt, soia?

Înainte de a-ţi face noi provizii de preparate din soia,află că este nevoie să ţii cont de unele precauţii.

Soia este o legumă-cameleon care poate înlocui carnea şi lactatele,fiind bogată în proteine,grăsimi sănătoase Omega-3,minerale,vitamine şi fibre.

Gustul plăcut al preparatelor pe bază de soia atrage multe persoane către raioanele destinate produselor vegetale,fie că ţin post sau nu. O altă parte bună despre soia este că are calităţi terapeutice puse pe seama conţinutului de antioxidanţi,care oferă protecţie faţă de unele tipuri de cancer,cum este cel mamar.

Poate agrava unele alergii

Partea mai puţin bună legată de consumul de soia este că această legumă ar putea face rău persoanelor cu alergii la anumite proteine,de aceea se recomandă testări pentru stabilirea intoleranţei.

De asemenea,izoflavonele,care pot mima acţiunea hormonilor feminini,ar putea aduce tulburări endocrine,mai ales femeilor aflate la menopauză. Pentru a evita eventualele probleme de sănătate şi pentru a beneficia de toate calităţile sale terapeutice şi nutriţionale,nutriţioniştii recomandă consumul de una,maximum două porţii de soia de câte 200 grame zilnic.

Citeşte eticheta produselor din soia

Cele mai căutate în această perioadă sunt pateurile vegetale. Când savurezi gustul unui nou sortiment de pateu,ştii şi ce conţine,de fapt,acel produs? I-ai citit eticheta? De cele mai multe ori,acestea conţin amestecuri de aditivi şi substanţe menite să dea un gust mai bun,dar nu sunt întotdeauna cele mai sănătoas.

Există şi produse care nu au coloranţi sau aditivi,dar pentru asta trebuie să citim cu atenţie etichetele produselor pe care urmează să le cumpărăm. Priveşte eticheta şi alege doar acele produse unde cuvintele soia sau boabele de soia sunt tipărite pe primul sau pe al doilea loc din listă,nu întâi grăsimile şi E–urile.

Atenţie la E-621!

Încearcă să nu dai celor mici pate-urile vegetale care conţin E 621,substanţă numită glutamat monosodic,care este un potenţiator de aromă. Această substanţă cu potenţial cancerigen n-ar trebui să existe în meniul copiilor,persoanelor cu glicemia scăzută,cardiacilor şi femeilor însărcinate,pentru că poate provoca dureri de cap,slăbiciune,greaţă,respiraţie dificilă şi modificări de ritm cardiac.



Recente

shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 2258495099 jpg
shutterstock 1282948723 jpg
5 semne ca mananci pe fond emotional  Sursa foto shutterstock 2466825517 jpg
Test gaseste trifoiul cu patru foi  Sursa foto Betway jpg
Cum sa citesti oamenii ca un profesionist  Sursa foto shutterstock 2441351465 jpg
7 motive ciudate pentru care milenialii sunt predispusi la boli mintale  Sursa foto shutterstock 2381348949 jpg
Ce spune forma fruntii despre tine  Sursa foto shutterstock 2369632163 jpg
test de personalitate jpg
lux jpg
anxietate jpg
Cum reactionezi corect când esti jignit  Sursa foto shutterstock 2426984583 jpg
Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg