Cele cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti

1 shutterstock 1289518198 jpg jpeg

Dacă crezi că scapi de bacterii prin spălarea acestor alimente, mai gândeşte-te. Carnea de pui, de exemplu, nu este indicat să o clăteşti sub jet de apă în chiuvetă, înainte de a o prepara. De ce?

Motivul pentru care nu este recomandat să speli carnea de pui înainte de a o găti este confirmat. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni din mâncare, ci poate creşte riscul de contaminare. „Spălând puiul crud în chiuvetă, este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate, precum blaturi, prin stropire şi picurare”, spune expertul în nutriţie şi sănătate alimentară Eric Sieden, din New York. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.

 

Carnea roşie

La fel de periculos să o speli, din cauza răspândirii bacteriilor, dar în acest caz se adaugă şi umezeala cărnii, ca element nefavorabil pentru rezultatul final menit să fie consumat. „Umezeala adăugată în timpul spălării va creea abur, iar acesta va afecta şi gustul‟, atrage atenţia Sieden. Dacă pur şi simplu nu poţi renunţa la obiceiul de a spăla carnea, după aceea, este indicat să usuci excesul de apă, tamponând-o cu un şervete de hârtie sau de bumbac. Important! La final, scapă de excesul de umiditate din chiuvetă şi igienizează şi suprafeţele din apropiere.

 

Produse pre-spălate şi salatele

Dacă este marcat pe ambalaj ca produsul este pre-spălat, atunci nu este nevoie să îl speli din nou. Economiseşte apa şi timpul! În plus, dacă ai spălat înainte carnea şi nu ai igienizat foarte bine chiuveta, rişti să contaminezi şi salata.

 

Ciuperci

La fel ca şi carnea, gustul ciupercilor poate fi schimbat şi acelaşi lucru se întâmplă şi cu consistenţa ciupercilor, dacă intră în contact cu apa mult timp, potrivit Bon Appetit. Nu devin periculoase, cu excepţia cazului în care suprafeţele în care sunt curăţate sau din apropiere sunt contaminate, dar, potrivit lui Sieden, „majoritatea bucătarilor vor spune să nu le înmoi, să nu speli ciupercile, ci să le ştergi cu un prosop de hârtie umed, întrucât ciupercile absorb apa ca un burete”.

 

Ouă

Deşi nu toţi apelează la această practică, sunt oameni care iau în considerare spălarea ouălor înainte de a le folosi. La urma urmei, ouăle sunt eliminate de păsări şi pot cădea pe podea sau pe suprafeţe murdare. Totuşi, nu ar trebui să îţi faci griji. Toate ouăle comercializate sunt curăţate în prealabil cu săpun şi apă fierbinte, astfel încât cojile sunt, în cea mai mare parte, foarte curate.

@shutterstock



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg