Cele cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti

1 shutterstock 1289518198 jpg jpeg

Dacă crezi că scapi de bacterii prin spălarea acestor alimente, mai gândeşte-te. Carnea de pui, de exemplu, nu este indicat să o clăteşti sub jet de apă în chiuvetă, înainte de a o prepara. De ce?

Motivul pentru care nu este recomandat să speli carnea de pui înainte de a o găti este confirmat. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni din mâncare, ci poate creşte riscul de contaminare. „Spălând puiul crud în chiuvetă, este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate, precum blaturi, prin stropire şi picurare”, spune expertul în nutriţie şi sănătate alimentară Eric Sieden, din New York. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.

 

Carnea roşie

La fel de periculos să o speli, din cauza răspândirii bacteriilor, dar în acest caz se adaugă şi umezeala cărnii, ca element nefavorabil pentru rezultatul final menit să fie consumat. „Umezeala adăugată în timpul spălării va creea abur, iar acesta va afecta şi gustul‟, atrage atenţia Sieden. Dacă pur şi simplu nu poţi renunţa la obiceiul de a spăla carnea, după aceea, este indicat să usuci excesul de apă, tamponând-o cu un şervete de hârtie sau de bumbac. Important! La final, scapă de excesul de umiditate din chiuvetă şi igienizează şi suprafeţele din apropiere.

 

Produse pre-spălate şi salatele

Dacă este marcat pe ambalaj ca produsul este pre-spălat, atunci nu este nevoie să îl speli din nou. Economiseşte apa şi timpul! În plus, dacă ai spălat înainte carnea şi nu ai igienizat foarte bine chiuveta, rişti să contaminezi şi salata.

 

Ciuperci

La fel ca şi carnea, gustul ciupercilor poate fi schimbat şi acelaşi lucru se întâmplă şi cu consistenţa ciupercilor, dacă intră în contact cu apa mult timp, potrivit Bon Appetit. Nu devin periculoase, cu excepţia cazului în care suprafeţele în care sunt curăţate sau din apropiere sunt contaminate, dar, potrivit lui Sieden, „majoritatea bucătarilor vor spune să nu le înmoi, să nu speli ciupercile, ci să le ştergi cu un prosop de hârtie umed, întrucât ciupercile absorb apa ca un burete”.

 

Ouă

Deşi nu toţi apelează la această practică, sunt oameni care iau în considerare spălarea ouălor înainte de a le folosi. La urma urmei, ouăle sunt eliminate de păsări şi pot cădea pe podea sau pe suprafeţe murdare. Totuşi, nu ar trebui să îţi faci griji. Toate ouăle comercializate sunt curăţate în prealabil cu săpun şi apă fierbinte, astfel încât cojile sunt, în cea mai mare parte, foarte curate.

@shutterstock



Recente

shutterstock 2207820057 jpg
Noaptea in vise  Semnificatii  Sursa foto shutterstock 1168754116 jpg
shutterstock 1212654949 jpg
Test  Alege culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1897930903 jpg
shutterstock 1911831463 jpg
shutterstock 2022891497 jpg
shutterstock 1849643608 jpg
Semnificatia apei sfintite Boboteaza  Sursa foto shutterstock 2241996461 jpg
shutterstock 1928149961 jpg
shutterstock 135964370 jpg
sfantul vasile jpg
shutterstock 1858577959 jpg
Cum sa gestionezi conflictele la mesele de sarbatori  Sursa foto shutterstock 2550958013 jpg
shutterstock 2231841503 jpg
shutterstock 2418228611 jpg
ametist jpg
clickpentrufemei ro   Aliatul tău pentru reducerea stresului oxidativ jpg
Simptomele dependentei de retelele sociale  Sursa foto Pixabay girl 5717067 1280 jpg
Cum influențează pachetul de beneficii deciziile angajaților de a se alătura unei companii jpg
KEVIN MAMA jpg