Cele mai bune alimente congelate pentru o talie de invidiat. Se prepară uşor şi sunt delicioase!

2 shutterstock 123125758 jpg jpeg

Alimentele congelate reprezintă opţiuni excelente pentru persoanele care nu au timp să petreacă mult timp în bucătărie. Iată care sunt preparatele care te pot ajuta şi să slăbeşti sau să îţi menţii silueta!

Atunci când programul tău este încărcat şi nu ai timp să petreci ore în şir în bucătărie pentru a pregăti ceva delicios, de cele mai multe ori apelezi la preparatele congelate. Din păcate, multe dintre aceste alimente conţin cantităţi generoase de sodiu sau aditivi alimentari, aşa că poate fi o provocare să găseşti pe piaţă opţiuni sănătoase. Nu şi dacă ştii concret ce să cauţi! Dacă ai ca obiectiv să pierzi în greutate sau să scapi de grăsimea de pe abdomen, există câteva alimente congelate care te pot ajuta în acest sens.

Peşte

Nu te da înapoi să adaugi în coşul tău de cumpărături peştele congelat! Este la fel de sănătos ca şi cel proaspăt. De pildă, antioxidanţii şi acizii graşi omega-3 din somon te vor ajuta să scapi de grăsimea corporală şi să îţi subţiezi talia. Macroul congelat este, de asemenea, la fel de hrănitor ca şi varianta proaspătă şi conţine aceeaşi cantitate importantă de acizi graşi, care susţin pierderea în greutate.

Citeşte şi: Cele mai nepotrivite alegeri pentru micul-dejun dacă ai diabet. Ce să faci pentru a deţine control asupra propriei glicemii

Citeşte şi: Dacă eşti cardiac, evită aceste alimente! Ce-ţi recomandă cardiologii să scoţi din meniu 

Fructe şi legume

Una dintre nemulţumirile celor care cumpără legume şi fructe proaspete este că alimentele se strică, înainte de consum. Vestea bună este că variantele congelate sunt la fel de hrănitoare ca şi cele proaspete! De pildă, legumele sunt pline de fibre, nutrimente care conferă saţietate şi ajută la slăbit. Poţi opta, cu uşurinţă, pentru: broccoli, morcovi, mix de legume sau spanac. Totodată, fructele congelate sunt la fel de hrănitoare ca şi cele proaspete. Fructele de pădure sunt des recomandate în curele de slăbit!

Carne de pui

La fel ca peştele, carnea de pui congelată este o opţiune minunată pentru slăbit. De asemenea, tinde să coste mai puţin decât produsele din carne roşie. Puiul reprezintă o sursă bună de proteine de înaltă calitate, o sursă bună de vitamina B, fier şi seleniu. Îl poţi servi la cină, alături de o salată sau îl poţi consuma la prânz, alături de o porţie de legume.

Îngheţată

Dacă eşti în căutarea unei gustări delicioase, îngheţata este o variantă bună. Unele mărci au un conţinut relativ scăzut de zahăr, implicit de calorii, fiind potrivită pentru persoanele aflate la dietă. O porţie de îngheţată poate avea în jur de 50 de calorii. De asemenea, este destul de uşor să îţi faci propria îngheţată acasă. Trebuie doar să amesteci fructele tale preferate în blender, să adaugi iaurt grecesc peste ele şi, opţional, o linguriţă de sirop de arţar. Compoziţia se introduce în congelator, în forme pentru îngheţată. Poftă bună! 

Sursă foto: Shutterstock