Cele mai întâlnite greşeli în dietele de slăbit

1 greseli in dieta jpg jpeg

Încerci să scapi de kilogramele în plus, dar dieta nu dă rezultatele pe care ţi le doreşti? Este posibil să faci câteva greşeli de alimentaţie care să te împiedice să ajungi la greutatea dorită.

La micul dejun, doar o cafea

Nimic mai greşit! Prima masă este cea mai importantă şi, tocmai de aceea, trebuie să fie şi cea mai consistentă, dar să conţină alimente uşor digerabile. Poţi mânca brânzeturi slabe, legume, ouă fierte sau cereale integrale. În lipsa mesei de dimineaţa, nu vei face decât să tinzi să mănânci mai mult pe parcursul zilei.

Citeşte şi: Cum să slăbeşti fără să te stresezi

Mănânci fructele nepotrivite

Într-adevăr, fructele sunt sănătoase şi, cum alimentaţia este mai strictă în timpul unei diete, de cele mai multe acestea sunt soluţia perfectă pentru a-ţi satisface nevoia de a mânca ceva dulce.Trebuie, însă, să te asiguri că mănânci numai fructe cu un indice glicemic scăzut, precum merele şi perele, şi să limitezi consumul acelora bogate în zahăr, precum pepenii, ananasul sau bananele.

Greşeli în dietele de slăbit – Ţii dietă la nesfârşit

Regimurile de slăbit interminabile slăbesc organismul, cu atât mai mult dacă nu au fost recomandate de un medic, căci avem nevoie de o alimentaţie variată. Este important să iei pauze lungi de la terminarea dietei până la reluarea acesteia şi să încerci să te menţii. Soluţia este să mănânci puţin din fiecare categoria de alimente, să ai un program fix de masă şi să incluzi mişcarea în rutina ta zilnică.

Citeşte şi: Produse alimentare destinate copiilor - mai sănătoase sau nu?

Nu bei suficientă apă

Bună pentru funcţionarea întregului organism, dar şi pentru detoxificare, apa este esenţială în timpul curelor de slăbit, pentru rezultatele cât mai bune. În schimb, aportul insuficient accentuează senzaţia de foame şi produce deshidratare. Înlocuirea apei cu sucuri naturale este de evitat, fiindcă acestea, prin conţinutul ridicat de zahăr, aduc un plus de calorii în organism, care se vor acumula sub formă de grăsime. Pentru a face mai plăcut consumul de apă, îi poţi adăuga şi câteva felii de lămâie, care, în plus, o vor alcaliniza.