Cele mai periculoase şase alimente – sunt „bureţi‟ de bacterii E. coli, Salmonella

1 shutterstock 1148095643 jpg jpeg

Avocatul Bill Marler a petrecut ultimele două decenii rezolvând procese bazate pe acuzaţii de otrăvire alimentară. Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi în materie de siguranţă alimentară din Statele Unite, Marler s-a convins de pericolul pe care îl au unele dintre cele mai consumate alimente, aşa că şi-a schimbat şi el obiceiurile alimentare pentru totdeauna.

După ce a câştigat sute de milioane de dolari din procesele în care a luat partea victimelor otrăvirii alimentare, expertul spune că există unele alimente pe care, pur şi simplu, nu le poţi mânca fără să le speli şi să le găteşti bine. Chiar şi aşa, tot ai de ce să îţi faci griji cu privire la sănătatea ta, atunci când alegi să le consumi.

Într-un interviu acordat Bottom Line Health, Marler a enumerat şase alimente pe care le evită cu orice preţ. El susţine că este cunoscut faptul că aceste alimente sunt surse de E. coli, Salmonella, Listeria şi alte bacterii periculoase, responsabile de numeroase focare de toxiinfecţii alimentare din ultimii 30 de ani.

Marler a amintit de focarul de Salmonella, cauzat de germenii de fasole, care au trimis nu mai puţin de 19 persoane la spital. Poate nu pare un număr important de îmbolnăviri, dar Salmonella este de vină şi pentru focarul de 2.000 de persoane diagnosticate cu enterită, în 2010, SUA, după ce au mâncat ouă crude sau insuficient gătite. Printre primele sale cazuri se numără cel bazat pe un focar de E. Coli, cauzat de consumul unui tip de suc de mere nepasteurizat. Marler recomandă consumatorilor de pretutindeni să nu presupună că alimentele sunt sigure pentru consum, doar pentru că sunt ambalate sau prespălate.

Alimentele cu risc uriaş de toxiinfecţie

Dintre toate cele şase produse cu adevărat periculoase pentru sănătatea sistemului digestiv, stridiile crude sunt, practic, „bureţi pentru bacterii‟, a spus Marler: „Stridiile sunt filtratoare şi pot capta tot ce este în apă‟. Altfel spus, stridiile filtrează volume importante de apă, pentru hrană şi, de aceea, există un risc mare ca orice tip de bacterie sau virus din apă să se poată dezvolta în interiorul stridiei.

Expertul a atras atenţia că a văzut multe cazuri de intoxicaţii în ultimii cinci ani, decât s-a confruntat în ultimii 20 de ani şi consideră că schimbările climatice ar putea fi, parţial, de vină pentru creşterea intoxicaţiilor alimentare pe bază de crustacee. Pratic, pe măsură ce apa se încălzeşte, bacteriile încep să se înmulţească.

În afară de ouă crude ori gătite incorect, lăstarii cruzi şi stridii ori crustacee crude, consumă cu precauţie laptele şi sucurile nepasteurizate, carnea în sânge şi nu fi prea sigur de fructele şi legumele spălate în prealabil. Ideal este să ştii sursa de provenienţă a alimentelor şi să te asiguri că sunt spălate şi gătite corect, pentru a fi consumate în siguranţă.

@shutterstockRecente

pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg