Cum ne trădează personalitatea o simplă strângere de mână
O strângere de mână este, probabil, una dintre cele mai vechi forme de comunicare introductivă, care datează de mii de ani. Astăzi, strângerile de mână servesc ca formă de introducere menită să iniţieze o conversaţie.
Pentru că strângerea de mână dezvăluie multe despre felul tău de a fi,ai grijă cum dai mâna.
Strângerea de mână fermă
Cercetările arată că persoanele care obişnuiesc să strângă mâna cu putere sunt încrezătoare în forţele proprii. Însă,dacă nu vrei ca cealaltă persoană să se simtă că încerci să-i iei mâna pe sus,ai grijă ca strângerea de mână să nu fie rigidă.
Strângerea de mână uşoară
Când dai mâna cu cineva şi ai impresia că mâna acelei persoane este inexistentă,cum te face asta să te simţi? Potrivit specialiştilor,o strângere de mână slabă exemplifică o lipsă de interes. Dacă îţi lipseşte fermitatea,cealaltă persoană o să aibă impresia că nu-ţi pasă.
Strângerea de mână a politicianului
Când iniţiatorul pune ambele mâini pe mâna celeilalte persoane,asta denotă onestitate şi încredere. Gestul nu arată că persoana în cauză vrea să-şi arate puterea. Iar când iniţiatorul foloseşte mâna liberă pentru a prinde cotul receptorului,mesajul pe care îl transmite este:«îmi place foarte mult de tine.»
Strângerea de mână rapidă
O strângere de mână rapidă denotă nervozitate. Este specifică oamenilor care nu pot trece peste disconfortul pe care-l creează momentul când fac cunoştinţă cu cineva. Această strângere de mână îl face să arate că nu-i place să se afle în această postură,situaţie care ofensează receptorul.
Strângerea de mână,însoţită de contacul vizual
Este nepliticos să nu te uiţi în ochii interlocutorului când dai mâna cu el. În cazul în care strângerea de mână este însoţită şi de un contact vizual scurt,dar apoi persoana în cauză priveşte mai departe,asta arată dezinteres şi stângăcie. Strângerile de mână ar trebui să uşureze orice tensiunei ntroductivă,nu să le îngreuneze.
Credit foto: www.inman.com