Cum să găseşti jobul la care visezi?

1 77634 original jpg jpeg

Nu oricine ştie încă din copilărie ce carieră doreşte să urmeze. Ori chiar dacă ştie opţiunile se schimbă pe parcurs, având în vedere că în alegerea unui job sunt foarte multe lucruri care trebuie luate în calcul.  Dacă încă nu ai găsit acea profesie pe care să o faci cu plăcere şi nici măcar nu ştii cum să o descoperi, iată întrebările pe care ar trebui să ţi le pui: 

Ce hobby-uri ai?

Crezi sau nu, chiar poţi transforma un hobby într-o carieră, e nevoie doar de foarte multă perseverenţă. Dacă, de exemplu, îţi place să scrii sau să creezi site-uri web, cercetează piaţa pentru a vedea ce fel de job-uri se caută.

Îţi place să lucrezi cu oamenii?

Dacă nu eşti o persoană foarte sociabilă şi nu îţi face prea mare plăcere să interacţionezi cu oamenii, mai ales cu necunoscuţii, atunci cel mai bine ar fi să te orientezi spre o profesie care presupune o muncă mai mult individuală.

Dacă dimpotrivă te simţi bine să lucrezi în echipă, atunci încearcă un job care presupune acest lucru.

Ţi-ar plăcea să lucrezi de acasă?

La prima vedere, posibilitatea de a lucra de acasă sună foarte bine. Îţi faci programul cum vrei, nu te mai deplasezi zi de zi la serviciu. Însă, dacă analizezi foarte bine lucrurile, vei vedea că nu totul e aşa de frumos precum pare. E posibil să te simţi izolată, să îţi lipsească interacţiunea cu colegii, să simţi nevoia de a merge zilnic într-un loc.

Ce venit ai vrea să ai?

Realist vorbind, banii sunt foarte importanţi şi fiecare dintre noi ştim cam de ce sumă avem nevoie pentru un trai decent. Însă dacă banii sunt cei mai importanţi pentru tine, atunci ar fi bine să nu te orientezi spre o meserie prost plătită, deoarece vei avea tot timpul frustrări din această cauză.

Ce experienţă ai?

Chiar dacă te decizi mai târziu să practici o anumită profesie şi nu ai deloc experienţă pentru jobul dorit, poţi urma un internship, cursuri de calificare, poţi face voluntariat astfel încât să acumulezi ceva cunoştinţe şi experienţă.

Unde vrei să trăieşti?

Dacă vrei să locuieşti într-un oraş mic, atunci un job într-o corporaţie va fi imposibil, iar dacă vrei să trăieşti într-un oraş mare, nu poţi lucra într-o fermă.

Cum poţi afla ce profesie te pasionează?

Un mic test prin care poţi afla că îţi doreşti cu adevărat să faci o anumită profesie este acesta: ţi se întâmplă să te trezeşti în miezul nopţii, îţi este foarte somn, afară plouă şi este foarte frig, pentru ce job ai renunţa la confortul casei tale la acea oră târzie şi ai merge cu zâmbetul pe buze şi cu nerăbdare? Răspunde-ţi la această întrebare!

Sursa foto: YoutubeRecente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg