Cum să te fereşti de tentaţiile verii

1 47618 original jpg jpeg

Te pregăteşti de câteva luni ţinând un regim drastic ca să arăţi bine în noul costum de baie. Dar, atenţie! Concediul e pli nde capcane şi dacă vrei să-ţi păstrezi silueta, iată câte trucuri care te vor ajuta!

Identificarea inamicului

Nu se ştie de ce,dar pâinea şi produsele depatiserie par întotdeauna mai gustoase când eşti în vacanţă. Şi dacă EL te mai şi răsfaţă aducându-ţi micul dejun la pat,cu cafea şi croissant proaspăt... Nuuuuuu! Un croissant înseamnă 370 de calorii sau 18 g de lipide. Despre un tsau gem nici nu mai vorbim.

Soluţia

Fă-ţi singură cumpărăturile,alege pâine cu secară (1 g lipide la 100 g) sau cereale. Dacă le mănânci cu iaurt sau lapte degresat este foarte bine!

Sfat! Dacă preferi să dormi mai târziu,saripeste micul dejun şi mănâncă direct de prânz. În felul acesta nu-ţi decalezi orele de masă şi vei consuma mai puţine calorii pe parcursul unei zile.

Ispita de pe plajă

Dacă ai senzaţia că ciugulind pe plajă în loc să mergi la masă nu te îngraşi,află că te înşeli. În general,gustările şis endviciurile de pe plajă sunt produse tip fast-food,asortate cu sosuri cu maioneză şi care conţin mii de calorii.

Chiar dacă ţi-e lene,încearcă să te târăştila masa de prânz. O salată şi o mică pauză la umbră sunt mai mult decât binevenite.

Îngheţata şi ciocolata

Când simţi că nu mai poţi de poftă să mănânci o îngheţată,o prăjitură sau o ciocolată,gândeşte-te că au cam 350 de calorii şi pentru a le arde e nevoie de o oră de înot susţinut. Poate aşa îţi piere cheful...

Poţi prepara o îngheţată delicioasă din ceai de bergamotă şi zeama de la o lămâie. Laşi să se răcească amestecul,îl pui la congelator într-o tăviţă de cuburi şi gata îngheţata light!