Cum să-ţi gestionezi banii în 2016

1 66923 original jpg jpeg

O soluţie de durată şi general valabilă pentru rezolvarea tuturor problemelor cu banii este greu de găsit, de aceea, pentru anul 2016, experţii recomandă o doză de bun simţ în cheltuirea veniturilor. În sensul bun al cuvântului.

Chirie,întreţinere,telefon,utilităţi,mâncare,haine,ieşiri în oraş cu prietenii şi lista poate continua,toate astea reprezintă cheltuieli care,atunci când tragi linia,te fac să simţi că nu vei mai ieşi niciodată la liman. Dar nu dispera. Există câteva moduri inteligente de a-ţi gestiona banii în noul an.

Educaţia financiară

De cele mai multe,cauza unor cheltuieli inutile este faptul că nu ştii cum să faci investiţii inteligente. Şi nu este doar cazul tău. Se pare că doar 15% din populaţia globală este alfabetizatăi financiar. Asta înseamnă că majoritatea face achiziţii orbeşte:fără a compara caracteristicile unor produse şi fără a prospecta piaţa pentru a găsi cea mai bună ofertă de preţ.

Stabileşte-ţi obiectivele pe termen lung

Înainte de a investi într-un imobil sau într-un automobil,ori alte astfel de cheltuieli importante,fă-ţi o listă cu obiectivele pe termen lung. Dacă trebuie să te pensionezi peste 4-5 ani,poate este mai bine să depui banii într-un cont,să îi înmulţeşti şi să decizi apoi ce vei face cu ei. Poate vei vrea să te muţi în alt oraş. Sau poate că fiul tău va împlini 18 ani peste fix 7 ani. Nu mai este atât de mult până atunci. Este posibil să fie cazul să economiseşti de pe acum,pentru a avea resursele necesare pentru studiile lui.

Examinează-ţi viaţa ta,nu pe a aproapelui tău

În general oamenii au tendinţa de a alege un plan economic în funcţie de ce au vecinii si prietenii lor. Aceasta este o idee foarte proastă,explică experţii. Motivele pentru care o cunoştinţă optează pentru un anumit plan poate varia drastic de al tău. Deci,uita-te la nevoile familiei tale şi alege investiţiile cu înţelepciune.

Fă-ţi un fond de urgenţă

Înainte de a opta pentru o poliţă de asigurare de viaţă sau pentru o investiţie pe termen lung,asigură-te că ai şi ceva lichidităţi,ca un fond de urgenţă. Acest lucru te va face să te simţi în siguranţă chiar şi în cele mai dificile momente,cum ar fi în cazul în care ţi-ai pierde locul de muncă. 

În primul rând siguranţa,apoi distracţia

O regulă de bază spune să nu cheltuieşti bani înainte de a-i câştiga. Nu ar trebui să te împrumuţi pentru a cumpăra ceva ce nu îţi permiţi să achiziţionezi din resurse proprii,cu excepţia cazului în care cumperi o casă,care este o investiţie de durată şi pe care o poţi achita din economisirea chiriei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să faci un compromiscu privire la viaţa actuală. Trebuie doar să găseşti un echilibru. 

Identifică cheltuielile inutile

Înainte de a cumpăra ceva,întreabă-te:Cât de urgent am nevoie de acest lucru? Pot să aştept câteva luni înainte de a cumpăra asta? Dacă răspunsul este da,atunci achiziţia este cel mai probabil una inutilă.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg