Cum slăbeşti la 30, 40, 50 de ani

1 47256 original jpg jpeg

Este firesc să-ţi doreşti să arăţi bine la orice vârstă. Dar eforturile pentru menţinerea unei siluete de invidiat nu sunt deloc uşoare, mai ales după 30 de ani.

Între 30 şi 50 de ani,în viaţa femeii se produc multe schimbări care îşi lasă amprenta asupra siluetei. Iată de ce kilogramele în plus nu trebuie neglijate,dar nici nu te poţi avânta în diverse cure de slăbire fanteziste. Ele îţi pot afecta grav sănătatea.

La 30 de ani,redu caloriile

Ai observat că nu mai poţi să mănânci ciocolată şi prăjituri după pofta inimii şi să rămâi la fel de suplă.

E semn că metabolismul s-a încetinit şi că ar trebui să adopţi o dietă cu mai puţine calorii. Consumă multe fibre,acestea te fac să te simţi sătulă. Carnea slabă şi peştele pregătite la grătar,alături de salate,sunt foarte bune.

La 40 de ani,mai multe legume şi fructe

După 40 de ani,metabolismul se încetineşte şi mai mult. Silueta se modifică,iar acumulările de ţesut adipos se accelerează.

Trebuie să fii atentă la ce şi,mai ales,la cât mănânci. Adoptă o alimentaţie echilibrată,consumă cât mai multe legume,fructe,cereale şi evită alimentele procesate. Mănâncă puţin şi des,fă exerciţii cardio.

La 50 de ani,o dietă săracă în grăsimi

După 50 de ani,îşi fac simţite prezenţa efectele menopauzei:îngrăşare pronunţată,riscul de apariţie a osteoporozei.

Pentru a preveni fracturile,adoptă un regim alimentar cu produse lactate sau cu brânzeturi nefermentate,sărace în grăsimi. Nu renunţa total la grăsimi,bea lichide suficiente,pentru că organismul are tendinţe de deshidratare.

Cât mai multă mişcare

Indiferent de vârstă,fă mişcare,pentru că,pe lângă faptul că vei arde calorii,vei pune şi metabolismul la treabă.

Dacă nu ai timp sau bani să mergi regulat la sală,fă plimbări lungi pe jos sau cu bicicleta. Dimineaţa,înainte de micul dejun,fă 10-15 minute de gimnastică. Sunt suficiente,cu condiţia să fie zilnice.