Cum slăbeşti mâncând ce vrei! Tot ce trebuie să ştii despre dieta 5:2

1 82973 original jpg jpeg

Una dintre cele mai eficiente diete, care face furori în întreaga lume, este cea a doctorului Michael Mosley, intitulată dieta 5:2, fasting diet sau dieta pe bază de post. Dieta 5:2 nu prezintă niciun risc şi nu este o cură de slăbire în sensul tradiţional. Nu doar că te ajută să scapi de kilogramele în plus, ci şi reduce riscul de a dezvolta anumite afecţiuni.

Aşadar, la această dietă nu ai niciun fel de restricţie. Poţi mânca ce vrei, însă doar 5 zile din 7, pe principiul cinci zile festin, două zile de chin. 

Mănânci normal 5 zile pe săptămână, însă reduci caloriile în celelalte 2 zile. O femeie are voie să consume 500 de calorii,  iar bărbaţii 600. În acest fel, corpul nu resimte lipsa alimentaţiei şi nu depozietază calorii. În zilele de "înfometare" se ard toate grăsimile acumulate în celelalte 5 zile. Metabolismul este accelerat, iar rezultatele apar imediat.  

Beneficiile dietei 5:2

  • Nu este un meniu strict. Tu alegi ceea ce mănânci. E important să nu depăşeşti numărul caloriilor alocat celor 2 zile de post
  • Nu simţi senzaţia de foame şi nu renunţi la nimic
  • Această dietă reduce nivelul zahărului din sânge şi duce la normalizarea nivelului de colesterol
  • Scade riscul de a dezvolta Alzheimer, cancer, diabet sau boli ale inimi

Cum se ţine dieta 5:2

Dacă îţi plănuieşti meniul dinainte, atunci nu vei fi tentată să cazi pradă ispitelor culinare. În zilele de post, imparte mâncarea în 2-3 mese. Trebuie să treacă cel puţin 12 ore între ultima masă de seară şi prima din următoarea zi.  

Fii atentă ce mănânci în celelalte 5 zile! Ar trebui să renunţi la produsele de tip fast-food, la cele de patiserie şi la dulciuri. Este de preferat să alegi alimente sărace în grăsimi. Ai grijă să nu cazi în cealaltă extremă şi să te înfometezi. Mănâncă tot ce îţi doreşti, însă fă alegeri corecte!

Corpul are nevoie de minerale, proteine, carbohidraţi şi grăsimi, astfel că mesele ar trebui să fie variate. În cele două zile stricte, alege peşte şi carne slabă, albuşuri de ou, fructe, brânză cottage, iaurt, salate, cereale şi legume.  

Nu uita de apă! Te va ajuta să eviţi deshidratarea, oboseala şi durerile de cap. Poţi bea şi ceai verde, iar pentru rezultate mai rapide fă mişcare.  

Dacă ţii dieta de câteva săptămâni şi rezultatele nu apar, atunci încearcă să ţii 3 zile de post (dieta 4:3). Sau ar trebui să-ţi revizuieşti meniul din celelalte zile. Dacă ai ajuns la greutatea dorită, poţi rămâne doar cu o zi de post pe sătpămână.  

Sursă: brightside.me