Cura cu supă de varză sau dieta disociată? Niciuna!

simeon stalpnicul png

Încă aştepţi să descoperi dieta-minune cu care vei putea da jos kilogramele în plus, fără să le mai pui înapoi? Dacă te bate gândul să încerci cura cu supă de varză sau regimul supranumit şi „3, 3, 3“, află că nu e o ideea prea bună şi îţi spun şi de ce!

Ambele diete de slăbit se bazează pe o acumulare cât mai redusă de calorii.  

E adevărat că dacă vrei să slăbeşti repede,soluţia sigură dar foarte periculoasă este să te înfometezi. Sigur ai încercat şi varianta asta şi ai văzut că nu dă rezultate pe termen lung,aşa că nu insist pe acest subiect,ci mă axez doar pe hibele dietei cu supă de varzăşi a celei disociate.

În primul rând că ambele cure nu-ţi oferă nutrienţi necesari pentru funcţionarea normală a corpului şi nu te satură,astfel că după masă,deseori te poţi plânge de foame. În al doilea rând sunt diete monotone şi acest lucru nu te ajută nici să slăbeşti sănătos,nici să te alimentezi.

De exemplu,după două zile de carne fiartă,goală,îţi mai vine să mănânci şi a treia zi acelaşi meniu? Sau după ce consumi o săptămână preponderent supă de varză,e foarte posibil ca în a treia săptămână să ţi se pară altfel gustul ei,chiar dacă e proaspătă.

Dacă la unii şi alţii aceste diete au dat rezultate,nu te aştepta să aibă succes şi la tine! Suntem diferiţi şi avem nevoi alimentare diferite.

Cura cu supă de varză te îmbolnăveşte

Cel mai probabil te poate scăpa de kilogramele în plus,pentru că în timpul dietei mai mult nu mănânci,decât mănânci. Un aport insuficient de calorii obligă corpul să apeleze la rezerve şi,în timp,greutatea în plus va dispărea.

Dar este săracă în nutrienţi şi o poate predispune pe cea care o ţine la căderi de calciu.

De asemenea,este un magnet pentru efectul Yo-yo:slabeşti,dar în scurt timp,când începi să mănânci ca înainte,te îngraşi,de cele mai multe ori peste greutatea iniţială.

Nutriţioniştii recomandă că dacă vrei să slăbeşti,în niciun caz să nu ţii curecare îţi propun un consum mai mic de 1.000 de calorii.

Regimul disociat produce dereglări în corp

Sunt mai multe variante ale acestui program alimentar,de exemplu,trebuie să consumi 3 zile carne,3 zile carbohidraţi si 3 zile fructe si legume sau 1 zi carne,1 zi orez şi 1 zi fructe şi legume. Indiferent pe care alegi să o ţii,dieta disociatăpresupune consumarea alimentelor în funcţie de categoria lor (lipide,proteine,glucide),şi nu de cantitatea lor,fie la o singură masă,fie întreaga zi.

Din păcate,chiar dacă reuşeşti şi îl urmezi îndeaproape şi treci peste monotonia şi gustul fad al alimentelor de mâncat,acesta duce,dacă e ţinut mai mult de 7 zile,la dereglări în organism.

Astfel,pot apărea oboseala şi anemia. Nutriţioniştii spun că disocierea alimentelor conduce la slăbire,într-adevăr,însă într-un mod nesănătos.

Ca să nu mai spunem că în creier se transmite o comandă corpului de a se pregăti pentru recuperarea kilogramelor. Mai are rost să amintesc faptul că nu există nicio cercetare sau vreo dovadă ştiinţifică în apărarea acestei dietei?Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg