De ce japonezii nu beau apă în timpul mesei. Are legătură cu sănătatea, dar şi cu silueta

1 shutterstock 157240757 jpg jpeg

Dacă mergi într-un restaurant de oriunde din lume, sunt şanse mari să primeşti lângă meniu şi un pahar mare de apă. Nu şi în Japonia. Japonezii cred că apa interferează cu activitatea metabolismului şi încetineşte digestia şi arderile. Care este adevărul?

Deşi hidratarea adecvată este crucială pentru sănătatea generală, consumul apei împreună cu mesele principale poate face mai mult rău decât bine. De ce aflăm acest lucru abia acum, după mulţi ani de practicare a acestui obicei, de a bea apă în timpul mesei? Cei de la brightside.me au făcut cercetări şi au descoperit de ce japonezii preferă să nu amestece mâncarea cu apă.

Îţi usucă gura

Oricât de ciudat ar putea părea, obiceiul de a bea apă în timpul mesei poate duce la senzaţia de gură uscată. Unora le place să adauge o felie de lămâie în apă, ceea ce face ca băutura să devină acidă şi să afecteze secreţia de salivă. Când ţi se usucă gura, poţi avea probleme cu respiraţia urât mirositoare. Apa cu lămâie poate agrava, de asemenea, unele afecţiuni, cum ar fi refluxul gastroesogafian, şi poate deteriora smalţul dentar.

Îngreunează digestia

Când bei apă în timpul mesei, saliva se diluează şi grăbeşte eliberarea sucurilor gastrice responsabile cu digestia alimentelor. Ca urmare, stomacul va primi semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce va genera probleme de digestie, balonare.

Încetineşte absorbţia substanţelor nutritive

Apa consumată în timpul meselor principale diluează sucurile digestive şi, de asemenea, afectează şi nivelul de aciditate naturală al stomacului, implicit, şi sistemul digestiv, determinând corpul să absoarbă mai puţine vitamine şi substanţe nutritive.

Provoacă arsuri la stomac

Când bei apă la masă, adaugi volum stomacului şi contribui la creşterea presiunii asupra acestuia, la fel ca atunci când mănânci în exces. În acest fel, poţi agrava anumite boli şi poţi creşte riscul de reflux gastroesofagian. Pentru că apa băută în timpul mesei determină corpul să secrete mai puţine enzime digestive, se poate crea o reacţie în lanţ a efectelor secundare, declanşând inclusiv arsuri la stomac.

Te poate îngrăşa

Acelaşi obicei poate stimula, de asemenea, un consum mai mare de mâncare. Când corpul nu poate digera alimentele suficient de bine, le transformă în grăsimi şi, astfel, favorizează creşterea în greutate. Mai mult decât atât, apa consumată în timpul mesei stimulează creşterea nivelului de insulină în sânge şi de depozite de grăsimi în corp.

@shutterstock