De ce să ţii cura de detoxificare cu orz verde

Te simţi slăbită şi lipsită de energie? Ai zile când abia te poţi ridica din pat, iar în zilele friguroase răceşti des? Sistemul tău imunitar are nevoie de ajutor. O cură de detoxificare ţi-ar prinde bine, mai ales în perioada postului. Orzul verde este un ingredient-cheie pentru refacerea organismului.
Este un extraordinar rezervor de vitamine şi minerale (vitaminele din grupul B-B1,B2,B6,B12,acid nicotinic,vitamina E,vitamina C şi minerale,precum fier,calciu,mangan,magneziu,molibden,germanium,zinc,cupru,litiu). Orzul verde este o sursă importantă şi de aminoacizi,polizaharide,acizi graşi esenţiali,clorofilă,antioxidanţi.
Ca să-ţi dai seama cât de valoros este pentru sănătate orzul verde,îţi spunem doar atât:conţine SOD (superoxid dismutază),o enzimă activă care are o capacitate antioxidantă foarte puternică. Nu o spunem noi,ci medicul apifitoterapeut Ruxandra Constantina,care subliniază că orzul verde împiedică apariţia celulelor canceroaseprin acţiunea sa antioxidantă combinată cu efectul de creştere a imunităţii organismului. În acelaşi timp,orzul este un revitalizant fizic şi psihic,care încetineşte procesele de îmbătrânire celulară.
Cura se ţine 30 de zile
Poţi găsi orz în magazinele naturiste şi nu numai sub formă de pulbere,suc şi extract. În aceea ce priveşte administrarea,iată cum ţii cura corect!
Dacă preferi pulberea,ia câte o linguriţă de pudră de orz verde,dizolvată în 150-200 ml de apă plată sau suc de fructe şi bea 2-3 doze/zi,în prima parte a zilei,înainte de masă.
Sucul crud de orz verde se administrează astfel:50 ml de suc se diluează în 50-100 ml de apă,de 3 ori pe zi,înainte de masă,şi se bea cu înghiţituri mici.
În aceea ce priveşte extractul de orz verde,ia o linguriţă (dizolvată în 250 ml de apă) de 2-3 ori pe zi,înainte de masă sau între mese.
Alimente interzise
Pe timpul curei scoate din meniu alimentele procesate,aditivate,carnea roşie,mezelurile,cârnaţi,zahăr,gluten,lapte dulce,produse de patiserie,băuturi acidulate şi dulci,ulei de porumb,de soia,de rapiţă,de şofrănel şi de floarea-soarelui. De asemenea,evită margarinele hidrogenate,prăjelile (inclusiv gratarul),sarea rafinată şi iodată.
Ce să consumi zilnic
În afară de cura propriu-zisă,mănâncă zilnic legume şi fructe proaspete,crudităţi,verdeţuri,crucifere (conopidă,broccoli,varză),usturoi,ceapă,sucuri naturale.
Îţi poţi face tu sucul din fructe şi legume. Îţi dăm trei exemple de amestecuri energizante şi pline de vitamine şi minerale
-morcov (300 g),sfeclă (100 g) şi castravete (50 g);-morcov (250 g),ţelină (100 g) şi pătrunjel (50 g);-morcov (300 g),sfeclă (100 g) şi spanac (150 g).