De ce sunt bune ridichile roşii în cura de primăvară

1 68483 original jpg jpeg

Ridichile de lună sau ridichile roşii, de primăvară, sunt o excelentă sursă de substanţe nutritive. În plus, sunt extrem de prietenoase cu silueta şi te ajută să pierzi în greutate.

Beneficii nutriţionale

Ridichile roşii de primăvară oferă o mulţine de beneficii nutriţionale:100 g înseamnă doar 15 calorii. Conţin proteine vegetale şi fibre (1,2 g-necesarul zilnic fiind de 30 de g). Furnizează în cantităţi importante sodiu şi potasiu,precum şi vitamină C şi B9.

Recomandate în curele de slăbire

Sunt recomandate în curele de slăbire,pentru că sunt sărace în calorii. Fibrele din compoziţia sa induc repete senzaţia de saţietate. În plus,ridichile sunt sursă de vitamină C,cu rol antioxidant,şi vitamină B9,necesară reînnoirii celulare.

Taie apetitul

Nutriţioniştii recomandă richile pentru faptul că sunt bogate în fibre,benefice tranzitului inestinal. Sunt un diuretic natural,graţie potasiului. Consumate înainte de masă,taie apetitul.

Cum să le consumi

Poţi să le mănânci la micul dejun,împreună cu o felie de pâine integrală unsă cu unt. Untul atenuează savoarea picantă a ridichii,iar organismul îşi completează rezervele de vitamina C,A şi B9. Amestecă-le cu fasole verde fiartă,boabe de porumb fierte,roşii cherry,cubuleţe de brânză,în salate multicolore.Recente