Dieta cu oţet de mere: cum să dai jos 2 kilograme în numai 7 zile

1 74823 original jpg jpeg

A venit în sfârşit vremea rochiilor de vară. Dar cu silueta cum stai? Vrei să scapi de câteva kilograme? Încearcă dieta cu oţet de mere.

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme,ce-ai zice o,e o dietă pe care o poţi asezona cu puţin... oţet de mere? Îl folosim vara pentru salate de crudităţi sau pentru prepararea sosurilor şi a conservelor de legume. Este un ingredient mai mult decât banal,dar cu efecte spectaculoase dacă îl adaugi zilnic în dietă. Este vorba despre oţetul de mere. După două săptămâni,vei vedea cum scapi de 2-3 kg. Important ­este să mănânci trei mese pe zi,să iei două gustări sănătoase şi să faci 30 de minute de mişcare.

Cum ţii dieta cu oţet de mere

Dizolvi două linguriţe de oţet de mere de cea mai bună calitate şi o linguriţă de scorţişoară într-un pahar cu apă caldă. Bei „licoarea“ înainte de masa de prânz şi de cină,cu înghiţituri mici.

Această băutură îţi va diminua pofta de mâncare,iar efectul va fi vizibil în două săptămâni. Acest efect se datorează pectinelor din oţetul de mere,nişte fibre alimentare foarte eficiente în controlul ­greutăţii. Ele reglează absorbţia de grăsimi şi de glucide pe tractul intestinal.

Arde grăsimile

Acidul acetic,vitamina B6 şi C,magneziul şi fierul sunt substanţe din compoziţia oţetului de mere,care absorb grăsimea depusă în jurul taliei şi pe şolduri. După o săptămână în care ai ţinut dieta cu oţet de mere, aceste substanţe reduc vizibil ţesutul adipos.

Dieta cu oţet de mere stimulează digestia

Oţetul balsamic este bogat în pectină,o fibră solubilă în apă,care încetineşte absorbţia alimentelor şi a fluidelor în intestin. Întrucât parcurge lent aparatul digestiv,are un efect depurativ asupra acestuia,ameliorându-i disfuncţiile.

Intensifică metabolismul

O dietă alimentară bogată în grăsimi şi în zaharuri îţi dereglează metabolismul,încetinindu-i ritmul. Dacă introduci în dietă oţetul de mere,acesta intensifică metabolismul şi ajută organismul să ardă mai multe calorii.

Dieta cu oţet de mere previne retenţia de apă

Sodiul,care este o cauză majoră a retenţiei de lichide,ajunge în organism prin alimentele procesate industrial. Echilibrarea cantităţilor de sodiu reduce retenţia de apă şi are ca rezultat scăderea în greutate.

Potasiul pe care îl conţine oţetul de mere ajută la echilibrarea sodiului din dietă şi reduce cantitatea de fluide reţinute în organism. Potasiul are şi proprietăţi antiseptice şi ajută la eliminarea grăsimilor.

Contraindicaţii

Dacă suferi de ulcer,gastrită,litiază renală,gută sau de hipertensiune,nu este indicat să urmezi dieta cu oţet de mere, pentru că îţi va face rău. În cazul suferinţelor digestive,oţetul provoacă arsuri de stomac şi irită mucoasa gastrică. În cazul persoanelor cu probleme cardiace,oţetul creşte tensiunea arterială.

Dieta chinezească

Dieta japoneza



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg