Dieta în funcţie de grupa sanguină. Cum se ţine şi trebuie să mănânci

Grupele sangvine sunt fundamentale, acestea putând fi folosite că amprent[ celulară şi ne dezvăluie multe mistere ce marchează starea noastră de sănătate sau de boală. Din acest punct de vedere este valabilă zicala “mâncarea unui om este otravă altuia”. Aşa că iată ce ar trebui să mănânci în funcţie de grupa de sânge.
După vârstă de 40 de ani, un regim alimentar adaptat în funcţie de grupa sangvină te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus.
Dacă urmezi un regim adaptat grupei sangvine, încet, încet îţi revenii la greutatea normală deoarece organismul se reechilibrează, reglandu-se raportul grăsime - masă musculară. Într-un cuvânt, trebuie să menţii un echilibru între proteine, glucide şi grăsimi, în funcţie de grupa de sânge.
Regimul grupei 0
Omul cu grupa 0 are un sistem imunitar puternic, este viguros şi rezistent. Între sânge şi alimentele consumate se produce o reacţie chimică făcând parte din moştenirea genetică, din acest motiv sistemul digestiv şi imunitar fiind influenţat şi acum de alimentele pe care le consumau strămoşii cu aceeaşi grupa sangvină.
Persoanele cu grupa 0 sunt recunoscute drept “carnivore”, aşa că în farfuria lor cu greu vom găşi cereale şi produse lactate. Alimentele care favorizează creşterea în greutate pentru grupa 0 sunt grâul, porumbul, fasolea uscată, lintea, varză, conopidă, muştarul.
Alimente care favorizează scăderea în greutate pentru grupa 0 sunt sarea iodata, peştele, ficatul, carnea roşie (vită), spanacul şi toate legumele verzi.
Regimul grupei A
Persoanele cu grupa de sânge A au un tract digestiv sensibil, un sistem imunitar bun, au predispoziţie pentru boli cardiace şi diabet, dar fac faţă stresului mai bine decât cele cu altă grupa de sânge, se adaptează uşor la mediu şi dietă.
Alimentele care favorizează creşterea în greutate pentru grupa A sunt carnea, grăsimile animale, produsele lactate, fasolea, făinoasele consumate în cantităţi mari.
Alimente care favorizează scăderea în greutate pentru grupa A sunt cele pe baza de soia, legumele şi fructele care conţîn o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Regimul grupei B
Pesoanele cu grupa B îşi pot controla uşor greutatea aplicând dietă specifică acestei grupe deoarece nu întâmpina nicio barieră fiziologică, cum ar fi problemele homonale sau digestive.
Alimentele care trebuie evitate, deoarece favorizează creşterea în greutate, sunt porumbul, grâul, lintea, arahidele, pentru că afectează bună funcţionare a metabolismului.
Alimentele care ajută la slăbit sunt legumele verzi, carnea slabă, ficatul, produsele lactate degresate sau cu conţinut de gasimi redus, ouăle.
Regimul grupei AB
Sunt persoane cu caracteristicile ambelor grupe sangvine, dietă acestora necesitând o mare atenţie pentru că majoritatea alimentelor care sunt contraindicate, fie pentru grupa sangvină A, fie pentru grupa sangvină B, pot fi nocive pentru grupa sangvină AB.
Alimentele care favorizează îngrăşarea sunt carnea roşie, seminţele, porumbul, grâul.
Alimentele care duc la scăderea în greutate sunt tofu, produsele lactate, legumele verzi, ananasul, carnea de pui, miel, oaie, curcan.