Dieta la ore fixe – până la -7 kg în 14 zile
Supranumită şi „dieta după ceas“, dieta Crono îţi garantează pierderea a cinci până la şapte kilograme în două săptămâni, respectând principiile unei alimentaţii sănătoase.Singura provocare este să ai un program fix al meselor.
Ritmurile biologice ale organismului sunt gestionate de ciclul cortizolului, un hormon responsabil de asigurarea reglării metabolismului nutriţional. Crono-nutriţia se bazează pe aceste ritmuri, pentru a mânca la momentul potrivit şi în cantitatea potrivită. Mai exact, principiul pe care se bazează această dietă îl este acela că organismul asimilează alimentele în mod diferit, în funcţie de momentul zilei şi de ora la care au fost consumate.
Citeşte şi: 4 cauze pentru care nu reuşeşti să scapi de colăceii de la abdomen
Dieta la ore fixe – Cum trebuie să-ţi împarţi mesele
Dieta Crono presupune patru mese pe zi, dintre care prima masă trebuie să fie copioasă. Sunt permise alimentele grase, iar gustările trebuie să conţină glucide (fructe şi derivate, chiar şi ciocolată neagră) şi grăsimi vegetale (oleaginoase, avocado, măsline). Masa de prânz şi cina trebuie să conţină câte un singur fel de mâncare. De asemenea, zahărul trebuie exclus pe parcursul dietei.
Dieta la ore fixe – Planul dietei
Ora 7.30 Micul dejun
Această masă trebuie să conţină grăsimi şi carbohidraţi.
Meniul este următorul:
100 g brânză + 70 g pâine + 20 g unt + băuturi calde fără adaos de lapte sau de zahăr
Ora 10.30 Gustare
30 g ciocolată neagră sau un bol mic de nuci, alune, fistic sau unul cu măsline sau avocado. Poţi mânca un bol mic de fructe uscate (caise, stafide) sau unul cu fructe proaspete. Atenţie! Nu le poţi combina! Gustările trebuie să fie compuse dintr-o singură categorie de alimente.
Ora 13.30 Prânzul
Această masă trebuie să fie consistentă. Astfel, prânzul trebuie să conţină carbohidraţi – paste, orez, mazăre ori supă de legume, dar şi carne slabă.
250 g carne (albă sau roşie) sau 250 g peşte, iar în ceea ce priveşte garnitura, poţi alege între orez, paste, cartofi la cuptor sau piure.
Ora 16.30 Gustare
Ai la dispoziţie aceleaşi variante de la gustarea de dimineaţă.
Ora 19.30 Cina
Alimentele pe care le consumi la cina trebuie sa fie uşor digerabile, dar hranitoare. Atenţie! După cină nu trebuie să mai mănânci vreo gustare, deoarece alimente trebuie să aibă timp să fie digerate înainte de somn.
Meniul este următorul:
Peşte slab sau fructe de mare la discretie sau 120 g carne albă împreună cu un bol mic de legume.