Dieta războinicului topeşte grăsimea din jurul taliei şi nu impune un program fix al meselor

1 shutterstock 1048404397 jpg jpeg

Când vine vorba despre diete, ai multe opţiuni. Una dintre ele este şi dieta războinicului, o variantă a postului intermitent. Iată cum funcţionează şi cine o poate ţine!

Dieta războinicului a fost creată în anul 2001 de către Ori Hofmekler, un fost membru al Forţelor Speciale Israeliene, care s-a specializat în nutriţie şi fitness. Programul alimentar se bazează pe tiparele nutriţionale ale războinicilor antici, care consumau puţine alimente pe timpul zilei şi mai multe noaptea. Tocmai din acest motiv, dieta este considerată a fi un tip de post intermitent, deoarece alternează între o perioadă cu un aport redus de calorii şi o perioadă cu aport alimentar considerabil.

Cum funcţionează

Această dietă se împarte în trei etape. În toate cele trei faze, timp de 20 de ore, fie nu mănânci nimic, fie consumi puţine alimente, cu conţinut redus de calorii. În fereastra rămasă de patru ore, poţi consuma anumite alimente, care se schimbă de la o săptămână la alta, însă fără limite calorice.

Timp de 20 de ore, eşti încurajată să consumi cantităţi mici de: produse lactate, supe şi ciorbe, iaurturi, fructe, ouă fierte şi legume crude. De asemenea, ai voie să bei apă, ceai sau cafea. În prima săptămână, în timpul ferestrei de patru ore, ai voie să mănânci salate, legume, leguminoase, cereale integrale (mai puţin grâu) şi cantităţi mici de brânză.

În a doua săptămână, ziua rămâne acelaşi regim, iar seara ai voie să consumi salate, carne slabă, legume fierte şi câte un pumn de nuci.

În a treia săptămână, meniul celor 20 de ore este acelaşi, însă alternezi, o seară cu alimente bogate în carbohidraţi, (precum porumb, cartofi, paste, orz sau ovăz), legume şi cantităţi mici de carne slabă, o seară cu carne slabă, legume şi cantităţi mici de carbohidraţi, o seară cu alimente bogate în carbohidraţi, legume şi cantităţi mici de proteine ş.a.m.d.

Când ai finalizat cele trei etape, le poţi repeta, până la atingerea obiectivului propus.

Bine de ştiut!

În dietă, nu sunt permise dulciurile, băuturile carbogazoase, îndulcitorii artificiali, alimentele prăjite, alimentele procesate, chipsurile şi produsele de tip fast-food! 

De ce e bine să o ţii

La fel ca postul intermitent, dieta războinicului te ajută să scazi în greutate şi să pierzi rapid, în mod special, grăsime din jurul abdomenului. De asemenea, îmbunătăţeşte nivelul de zahăr din sânge, menţine nivelul de colesterol la cote optime şi susţine sănătatea creierului, deoarece s-a descoperit că postul intermitent are un impact pozitiv asupra memoriei şi contribuie la reţinerea uşoară a informaţiilor. Un alt avantaj este că, faţă de alte diete, nu există un program fix al meselor, deci poate fi uşor de urmat de către persoanele care au un program încărcat la locul de muncă.

Hidratarea din plin şi sportul sunt recomandate în perioada dietei

Are şi contraindicaţii

Lipsa aportului alimentar poate duce la insomnie, anxietate, întreruperea ciclului menstrual, constipaţie, stări de nervozitate şi lipsă de energie. De reţinut, că postul este nepotrivit pentru copii şi adolescenţi, femei însărcinate şi pentru cele care alăptează, pentru persoane cu afecţiuni medicale cronice, cum ar fi diabet de tip II, pentru cei cu tulburări alimentare şi pentru sportivi şi persoane active.

@shutterstock



Recente

Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg