Greşeli care te fac mai puţin atrăgătoare
Carisma nu este o abilitate înnăscută. Este nevoie de timp pentru a învăţa cum poţi atrage oamenii şi cum le poţi câştiga încredere, fără ca ei să interpreteze greşit intenţiile tale. Iată care sunt greşelile pe care trebuie să le eviţi.
1. Renunţi la propriile principii
O persoană care nu are un punct de vedere nu va lăsa urme în amintirile altora. Şi este chiar mai rău când spune ceva şi acţionează contra: atunci este aproape imposibil să fie luat în serios. În schimb, oamenii care vorbesc deschis despre principiile lor, le urmează şi nu ezită să facă ce îşi propun, întotdeauna impun respect.
2. Nu ai încredere în tine
Nu trebuie să îţi fie teamă să vorbeşti despre problemele tale. O persoană care nu cere niciodată ajutorul, deoarece îi este frică, ajunge să-i înstrăineze pe cei din jur. Prietenii sunt bucuroşi să ofere sfaturi şi ajutor, dar ei o pot face când ştiu cu ce dificultăţi te confrunţi.
3. Oferi răspunsuri scurte
Răspunsul format din una-două cuvinte îi fac pe ceilalţi să creadă că eşti o persoană mult prea ruşinoasă sau că nu vrei să vorbeşti cu ei. În schimb, răspunsurile mai complete produc o bună impresie despre tine.
4. Vorbeşti rar sau cu bâlbâieli
O persoană care se bâlbâie sau care vorbeşte rar este dificil de ascultat, deoarece pare să fie îndoielnic ceea ce spune. Aşadar, orice ai spune, fie o poveste, fie o simplă mulţumire, priveşte persoana în ochi şi vorbeşte-i clar şi tare.
5. Vorbeşti doar despre tine
Da, ne place să vorbim despre noi mai mult decât orice altceva, dar nu trebuie să facem asta în exces. Când începi să povesteşti despre tine, despre problemele tale şi despre cât de greu îţi este, nu este bine. O astfel de persoană va fi curând cunoscută ca egoistă şi enervantă.
6. Uiţi nume
Spunând că ai prea multe pe cap şi nu mai reţii, este totuşi o scuză care nu mai ţine. Oamenii vor crede că nu îţi pasă de ei. Există câteva tehnici simple pentru memorarea numelor. Dacă colegul tău îţi spune: „Bună, sunt Mihai”, ar trebui să răspunzi „Bună, Mihai. Eu sunt Andrei!”. Şi apoi repetă numele lui în timpul conversaţiei de cel puţin două ori.
: