Îţi cauţi un job nou? Iată cum te prezinţi la un interviu

1 71596 original jpg jpeg

Să ştii că nu doar de CV trebuie să-ţi faci griji, dacă vrei să obţii un job mult visat. Hainele, gesturile şi, în general, bunele maniere sunt atent analizate de angajator, aşa că fii atentă la ce faci şi ce spui în timpul întâlnirii.

Experienţa trecută în CV te va ajuta destul de mult să ajungi în faţa reprezentanţilor companiei care a scos la concurs postul pe care îl vânezi. E important să ţii cont şi de alte aspecte,pe care angajatorii le urmăresc la viitori angajaţi. Este vorba despre lucruri care ţin de etică.

Fii punctuală!

Prima impresie contează mereu. Calculează-ţi timpul şi drumul,astfel încât să nu întârzii la întrevedere. Dacă depăşeşti cu puţin timp ora stabilită,interlocutorul îşi va face o impresie greşită despre tine şi îţi pierzi şi credibilitatea în faţa lui. Dacă ştii că nu poţi ajunge la timp,cel mai bine e să suni şi să anunţi,eventual să întrebi dacă îţi permite să vii mai târziu sau în altă zi.

Închide telefonul sau dă-l pe silenţios

Laptopul,telefonul,tableta sau alt accesoriu care ar putea întrerupe discuţia nu trebuie să stea pe masă. Ţine-le în geantă,pe silenţios. Vei acorda astfel întreaga ta atenţie celui care îţi pune întrebări şi aşteaptă cu interes răspunsuri de la tine. Dacă,în cazuri excepţionale,eşti nevoită să răspunzi,cere permisiunea să ieşi din sală să vorbeşti câteva secunde la telefon.

Nu agita mâinile când vorbeşti

O postură corectă a corpului poate spune multe despre felul tău de a fi. De fapt,poziţia şi gesturile pe care le faci în timpul discuţiei pot confirma sau nu informaţiile pe care le spui. De multe ori,limbajul nonverbalte dă de gol dacă ascunzi adevărul sau vrei să-l îmbunătăţeşti. Şi atunci când râzi,ai grijă ca entuziasmul tău să nu fie exagerat.

La început şi la final,când dai mâna cu cineva,fii fermă,preţ de câteva momente,fără să strângi. În timpul discuţiei,nu e indicat să ai mâinile încrucişate. Gestul denotă nesiguranţă din partea ta. De asemenea,dacă laşi capul în jos de mai multe ori într-o singură oră,interlocutorul va înţelege că eşti un om slab,care nu poate lua decizii de unul singur.

Foarte important!Străduieşte-te să vorbeşti corect,fără dezacorduri,pentru că aceasta poate fi o condiţie eliminatorie la un interviu.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg