Metode pentru a învăţa mai uşor

Trebuie să treci cu brio un examen sau vreun test dificil şi nu ştii cum să înveţi rapid toate informaţiile, ca să iei punctaj maxim? Există câteva soluţii generale, recomandate de psihologi şi alţi specialişti, care dau rezultate excelente când vine vorba despre cum poţi învăţa mai uşor.
Înarmează-te cu răbdare şi,dacă este nevoie,citeşte cursurile de mai multe ori,până înţelegi logica informaţiilor. Dacă ai de dat teste tip grilă şi deţii răspunsurile,e bine să nu înveţi pe deasupra răspunsurile,pentru că te poţi păcăli.
Nu vei aprofunda pe deplin teoria şi îţi va fi greu să dai răspunsuri corecte,dacă se fac schimbări de ultim minut în grilele cu întrebări.
Metode pentru a învăţa mai uşor:Odihneşte-te înainte de studiu
De cele mai multe ori,îţi doreşti să înveţi cât mai mult posibil după o zi grea la serviciu sau cine ştie ce activităţi solicitante în care te-ai implicat.
Dacă la început ai impresia că vei reuşi să faci faţă,în scurt timp vei realiza că ai probleme cu capacitatea de memorare şi înţelegere.
Oboseala te împiedică să înţelegi informaţiile. Dacă totuşi reuşeşti să captezi ceva date,epuizarea va continua să te saboteze şi îţi va şterge rapid din minte mare parte din ce ai memorat.
Cu alte cuvinte,înainte să te apuci de învăţattrebuie să te asiguri că eşti odihnită. În caz contrar,vei pierde timpul cu recititulrândurilor tipărite în manual. Când ai mintea limpede,reţii mai uşor ce ai de învăţat.
Metode pentru a învăţa mai uşor:Învaţă în linişte
Când înveţi,asigură-te că mediul de studiu este potrivit,adică locul este liniştit. Zgomotele din exterior,indiferent de nivelul ridicat sau scăzut de decibeli te vor distrage de la învăţat.
Nu spunem să te izolezi de lume pe durata studiului,dar nici să aibă acces permanent la tine. Impuneţi să inveţi pe zi măcar 2 ore.
Metode pentru a învăţa mai uşor:Aminteşte-ţi scopul studiului
Înainte să te apuci de învăţat,gândeşte-te pentru cine aprofundezi o nouă specializare sau o altă limbă străină.
Dacă o faci pentru a demonstra cuiva că poţi sau pentru a obţine aprecierea la locul de muncă,dar nu ai de gând să te foloseşti de ce ai învăţat,e posibil să-ţi fie mai greu să te mobilizezi pentru studiu.
Motivaţia vine din interiorul tău şi doar tu poţi găsi resursele să acumulezi informaţiile. Când rezolvi un lucru pentru tine,rezolvarea vine de la sine.
Pune în balanţă motivele pentru care îţi doreşti să obţii o diplomă şi,mai ales,notează undeva cât de mult te vezi practicând meseria mult-dorită,în altă ţară,poate.