Motive pentru care nu ar trebui să mănânci la birou

1 75732 original jpg jpeg

Conform unor studii, două treimi din angajatori mânâncă la birou. Unii dintre ei cred că astfel arată că sunt muncitori, iar alţii consideră că economisesc timp. Însă, există câteva motive pentru care n-ar trebui să mănânci niciodată la birou!

Câştigi în greutate

Să iei prânzul departe de birou este pretextul perfect de a face mişcare. Majoritatea timpului stai pe scaun, în faţa calculatorului, iar asta dăunează sănătăţii. Prin ridicarea de la birou pentru a mânca masa de prânz, nu vei risca să te îngraşi. De asemenea, la birou vei avea tendinţa să consumi calorii doar din plictiseală, dar dacă vei lua masa la cantină o vei face pentru că într-adevăr îţi este foame. De asemenea, poţi pregăti de acasă un prânz sănătos şi să-l mănâci departe de spaţiul de lucru, decât să iei produse de patisserie pe care să le consumi la birou.

Nu este igienic

În timp ce mănânci se pot strecura frimituri în tastatură şi în crăpături, dezvoltându-se astfel mucegaiul şi bacteriile. Acestea se răspândesc apoi pe celelalte obiecte de pe birou cum ar fi telefonul, hârtii, pixuri.

Nu socializezi

Este bine ca în timpul programului de lucru să vorbeşti cu colegii şi altceva în afară de subiectele de serviciu. De aceea, ai putea să mergi să mănânci împreună cu ei pentru a-i cunoaşte mai bine şi pentru a te destinde timp de câteva minute.

Nu îţi menţii concentrarea

Uneori este greu să fii focusată mult timp pe acelaşi lucru. De aceea, în loc să faci pauze ca să joci un joc pe calculator, mai bine ieşi din încăpere şi ia o gustare. Dacă te retragi pentru o pauză de 30 de minute, când te vei întoarce la birou vei avea mintea limpede şi vei fi mai atentă la ceea ce ai de făcut.