Motivele pentru care copiii trebuie să consume carbohidraţi

1 shutterstock 1918969919 jpg jpeg

Dietele sărace în carbohidraţi sunt mai populare ca niciodată. Adulţii îşi pot asuma eventulele riscuri dar, din ce în ce mai multe persoane extind acest stil de viaţă întregii familii, inclusiv copiilor de vârste foarte mici. Medicii avertizează însă că nu este cea mai înţeleaptă decizie şi că cei mici au nevoie de carbohidraţi în dieta lor.

Glucidele şi-au câştigat o reputaţie destul de proastă în ultimii ani, dar experţii spun că sunt o parte necesară a unei diete echilibrate. Evident, se referă la carbohidraţii buni, complecşi, nu cei simpli, proveniţi din zahăr.

Pentru copii există mereu tentaţia sucurilor carbogazoase, a dulciurilor, a gustărilor rapide (ciocolată, biscuiţi, croissant, napolitane). Însă zahărul este un aliment total lipsit de substanţe nutritive esenţiale, iar această energie pe care le-o oferă este de scurtă durată şi va fi urmată de o scădere bruscă a glicemiei, iar în final, aduce prejudicii. De aceste glucide trebuie feriţi, nu de carbohidraţii buni, potrivit specialiştilor în nutriţie.

Copiii au nevoie de carbohidraţi în procesul de creştere, deoarece aceştia "alimentează": muşchii şi creierul. De fapt, 50-60% din caloriile consumate de copiii cu vârsta peste 2 ani ar trebui să provină din carbohidraţi buni. Glucidele complexe, cu eliberare lentă, păstrează mai mult timp senzaţia de saţietate. Ele se întâlnesc în cereale integrale, linte, fasole, năut, mazăre, quinoa, hrişcă, orez brun, nuci, alune, migdale. Sunt bogate în fibre, sunt digerate mai lent şi oferă organismului vitamine şi minerale. 

Eliminarea unor tipuri de carbohidraţi din dieta unui copil poate fi pozitivă: pâinea albă, produsele de patiserie, sucurile, dulciurile procesate trebuie excluse sau limitate. Însă eliminrea tuturor carbohidraţilor ar trebui să fie interzisă, susţine membrii Academiei de Americane de Nutriţie. 

FOTO ShutterstockRecente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg